Baronul Brukenthal, un monument de nesimțire și de netoleranță la adresa românilor, pe care-i considera de rasă inferioară

Iohannis i-a luat pe ROMÂNI direct de proști la inaugurarea statuii criminalului Brukenthal, vorbindu-le despre toleranță

Citiți și: PROSTIE sau nesimțire? Klaus Iohannis a vorbit despre toleranță la inaugurarea statuii lui Brukenthal, criminalul care i-a condamnat la tragerea pe roată pe Horea, Cloșca și Crișan

Sâmbătă, 11 Septembrie 2021, în ajunul “Serbărilor Naţionale de la Ţebea“, Klaus Iohannis a participat la inaugurarea unei statui de prost gust, de proporții și tipare proletcultiste, a unuia dintre cei mai odioși și sângeroși prigonitori ai românilor din Transilvania: infamul baron Samuel von Brukenthal, care se face răspunzător de moartea groaznică prin tragere pe roată a răsculaților români Horea, Cloșca și Crișan.

Regretatul jurnalist sibian Marius Albin Marinescu, care s-a luptat cu pseudopreședintele Iohannis (n.r. din punctul nostru tot un fel de guvernator pus samavolnic peste români) până la sfârșitul vieții sale prin intermediul publicației sale, justitiarul.ro, îl descria astfel într-un articol de-al său pe baronul criminal de la Sibiu: “Samuel Brukenthal criminal sadic ucigaș de români”.

“Sibiul se numea Hermannstadt în întunecatul Ev Mediu, când românii nu aveau dreptul să intre în „burg” – cum numesc orașul slugarnicii scribălăi locali, musai germanofili – decât la târguri și contra unei taxe, înnoptatul în interiorul zidurilor cetății fiindu-le interzis cu desăvârșire! Aceiași lachei, mânuitori de condei, vând gogoși despre cultura și umanismul baronului sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei și fondatorul muzeului cu același nume, făcând abstracție de cruzimea nefirească a acestuia, care asista cu o plăcere de psihopat la execuțiile sau schingiuirea românilor pe eșafodul din Piața Mare a Hermannstadt-ului. Majoritatea victimelor lui Brukenthal de la stâlpul infamiei sau de pe eșafodul amplasat în Großer Ring / Piața Mare erau români condamnați pentru „crima” de a înnopta în cetate sau refuzul de a merge pe „Calea vacii”, adică prin glodul de pe străzi, trotuarele fiind rezervate sașilor. Sub stăpânirea „umanistului” baron Samuel Brukenthal a avut loc și barbara ucidere, care a îngrozit Europa, a liderilor țăranilor români răsculați de prea mult bine austro-ungaro-săsesc, Horea și Cloșca, pe eșafodul construit la Alba Iulia de această dată.“, scrie Justitiarul

Ce am găsit noi să completeze tabloul de criminal al baronului de la Sibiu? În cartea „Revoluțiunea lui Horia, în Transilvania și Ungaria 1784-1785, scrisă pe baza documentelor oficiale”, avându-l ca autor pe Nicolae Densușianu, ne este descris o altă parte a caracterului mizerabil al baronului Brukenthal.

"Revoluțiunea lui Horia, în Transilvania și Ungaria 1784-1785, scrisă pe baza documentelor oficiale"
„Revoluțiunea lui Horia, în Transilvania și Ungaria 1784-1785, scrisă pe baza documentelor oficiale”

Din relatările lui Nicolae Densușianu descoperim că baronul Brukenthal era  un soi de „führer” care practica eugenia: îi considera pe români nedemni de a se uni cu sașii, dând ca exemplu mai multe sate de sași care au „degenerat” și locuitorii acestora au căpătat „defectele și slăbiciunile românilor”, și îi mai considera pe români „necapabili de orice drepturi politice și…necetățeni”!!!??

Și voi vreți ca mizerabilul ăsta să aibă statuie? Iar mizerabilul din fruntea țării să ne vorbească de toleranță când baronul Brukenthal este un monument de nesimțire și de netoleranță la adresa românilor pe care-i considera de rasă inferioară?

Baronul Brukenthal era cu totul împotriva concilierii sau înfrățirii locuitorilor din Transilvania

În concilierea dorită de împăratul Iosif (n.r. Iosif al II-lea), dânsul (n.r. baronul Brukenthal) vedea un pericol imens pentru naționalitatea săsească, și anume, dacă românii din districtele săsești vor căpăta aceleași drepturi politice cu sașii. Căci trebuie să amintim aici, națiunea săsească consideră în districtele sale numai pe sași cetățeni, iar pe români, deși erau oameni liberi, îi consideră ca necapabili de orice drepturi politice, necetățeni.

Între altele, baronul Brukenthal aducea împotriva conclierii dorite de împăratul Iosif următoarele motive: că prin contopirea, la care va duce această egalitate de drepturi, caracterul moral și social nu va câștiga nimic. Individul va ajunge o mixtură din toate, fără virtuțile poporului din care se trage, deoarece viciile și defectele se moștenesc mai repede decât virtuțile.

Probă este, că mai multe sate săsești au degenerat în sate românești, și locuitorii aceștia unesc defectele și slăbiciunile românilor, și ajung astfel mai puțini folositori societății decât însuși românii„, scria Nicolae Densușianu în cartea „Revoluțiunea lui Horia, în Transilvania și Ungaria 1784-1785, scrisă pe baza documentelor oficiale”, publicată la București, în anul 1884

Nicolae Densușianu ( 1846– 1911) a fost un jurist și istoric român, membru corespondent al Academiei Române, care este cunoscut mai ales prin lucrarea sa Dacia preistorică.

Dacă te mânca în fund să te plângi la Sibiu baronului Brukenthal despre abuzuri, corupție administrativă? Mai primeai și niște bastoane bine măsurate pe spinare!

Cine era baronul Brukenthal? Un dictator, un corupt și un antiromân ca și Iohannis! Pe deasupra și criminal, nu doar al capilor răscoalei, Horea, Cloșca și Crișan, ci și al întregii țărănimi românești care s-a ridicat împotriva prigonitorilor și asupritorilor lor!

Până și împăratul Iosif al II-lea era indignat de atrocitățile și crimele înfăptuite de nobilimea din Transilvania la îndemnul baronului criminal Brukenthal, numai epigonii lui Roller o țin pe a lor cu… mare iluminist, colecționar, iubitor de artă, inventatorul budei din fundul grădinii…

A zis vreun cretin din istoricii ăștia pe stil nou, progresiști, cosmopoliți, multiculturaliști, care-l pupă în cur baronul criminal Brukenthal, că acesta voia să cheme trupe din Ungaria pentru a ucide țăranii români?

Declarația politică a senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă: „Sponsorizarea a venit de la o societate românească de panificaţie: Boromir! Ruşine, Boromir!”


„Declarația politică se intitulează „Capul lui Johannis vrem!”

Stimaţi colegi Senatori,
După ce în primul mandat, Preşedintele a fost mai tot timpul în vacanţă, stârnind nemulţumirea publică, în al doilea mandat, dorind să intre pe uşa din dos a istoriei, a început lupta tocmai împotriva istoriei poporului român, călcând în picioare acte de vitejie, demnitate şi eroism ale românilor şi ridicând în slăvi asupritorii neamului nostru.
Am asistat zilele trecute, sideraţi, jigniti şi oripilaţi la un gest de înaltă trădare naţională, istorică şi culturală, exact la o zi după ce îl comemoram pe marele luptător român, eroul naţional, avocat şi om politic, Avram Iancu şi cu o zi înainte de ceremonia oficială de la Panteonul Moţilor, ŢEBEA, când la Sibiu, Preşedintele României împreună cu înalţi oficiali, trădători ca şi el, dezveleau statuia unuia din cei mai mari duşmani ai românismului din Ardeal, cel care a dispus tragerea pe roată a marilor noştri luptători: Nicula Ursu şi Ioan Oargă — Horea şi Cloşca.
Într-un dispreţ total faţă de lupta de eliberare a românilor, Preşedintele vostru a elogiat prin ridicarea unei statui în mijlocul Sibiului, tocmai a Guvernatorului ce a restabilit ordinea imperiului împotriva românismului şi a înăbuşit răscoala de la 1784 a lui Horea, Cloşca şi Crişan şi a miilor de moţi, Baronul Samuel von Brukenthal, alegând să nu aibă nicio declaraţie, nicio participare la evenimentele de comemorare a Crăişorului Munţilor, evenimente ce se desfăşurau în acelaşi timp şi la câţiva km distanţă.
În aceeaşi notă de terfelire a istoriei noastre PAS CU PAS, aşteptăm şi ridicarea unei statui a Generalului Adolf von Buccow care a distrus sute de biserici româneşti, antecesorul Baronului Brukenthal, dar probabil se gândesc în faţa cărei biserici să-i inalţe statuia, astfel încât terfelirea istoriei naţionale să aibă cât mai mare vizibilitate şi să producă o cât mai mare durere.
Nemernicia şi trădarea capătă conotaţii inimaginabile dacă observăm că mai tot guvernul format din incompetenţi şi inculţi a participat cu evlavie şi mândrie la actul de înaltă trădare comis împotriva poporului român, iar sponsorizarea a venit de la o societate românească de panificaţie: Boromir! Ruşine, Boromir!
La Ţebea, Preşedintele vostru a catadicsit să trimită o coroană cât trădarea lui de înaltă, fără să aibă respectul cuvenit adresat momentului şi să fie prezent, prezenţă care ar fi pervertit momentul, iar paşii lui ar fi întinat pămintul sfânt de la Ţebea!
Statuia Baronului Von Brukenthal trebuie să dispară. Este cea mai mare ofensă adusă poporului român de trădătorii care se perindă Ia conducerea ţării, cel mai înalt act de trădare care impune adoptarea Legii împotriva antiromânismului, care ar fi pedepsit un astfel de act cu ani grei de închisoare.
Nu ne ajunge că am dat jos statuile marilor noştri domnitori şi le-am aruncat în beciurile istoriei, nici că am scos din manualul de istorie actele de vitejie ale marilor noştri domnitori, acum ridicăm statui asupritorilor şi călăilor poporului român, arătând încă o dată că România este supusă dezrădăcinării, distrugerii planificate pas cu pas şi acţiunilor antiromâneşti ale chiar conducătorilor ei, conducători impuşi din afara graniţelor.
De la ameninţarea cu moartea: „staţi în case, altfel avem inmormintări” până la dezvelirea statuii celui mai mare criminal al moţilor, avem cele mai mari dovezi ale inaltei trădări a Preşedintelui vostru care impune reiterarea mottoului istoric, parafrazat: „Capul lui Johannis vrem!”
Data: 15.09.2021„, a rostit senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă de la tribuna Senatului României

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns