Absolut mizerabil! După ce a suprimat mai multe publicații online, guvernul vorbește despre Ziua Mondială a Libertății Presei?

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Prese, premierul Ludovic Orban a ținut morțiș să transmită un mesaj, în ciuda faptului că guvernul pe care îl conduce a suprimat mai multe publicații online, deși Constituția României prevede în mod explicit că nicio publicație nu poate fi interzisă, cenzurată, redusă la tăcere.

Un tupeu cu adevărat  mizerabil. Când închizi publicații, unele chiar pentru a doua oară (vezi justitiarul.ro), să ai tupeul mizerabil să vorbesti despre libertatea presei? Ăștia nu sunt doar proști și incompetenți, ci și nesimțiți.

“Ion Cristoiu: Autoritățile au (re)închis siteul Justițiarul pentru ca lumea să nu aibă acces la arhivă, acolo unde sunt dezvăluite afacerile de corupție ale lui Klaus Iohannis”, scrie activenews.ro

“Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită anul acesta într-un context marcat de urgența unor măsuri în plan sanitar, social și economic, care amplifică nevoia de informare a oamenilor.

libris.ro

Trecem, de mai multe săptămâni, România și alte țări din întreaga lume, printr-o perioadă marcată de emoțiile și îngrijorările legate de pandemia de coronavirus și efectele ei, dar și de volumul de informații și opinii expuse pe această temă.
Presa, vectorul principal al acestor informații către cetățeni, este și ea angrenată în acțiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni și care ne-a schimbat viața radical.

(…) Guvernul, ministerele și toate instituțiile publice abilitate comunică în mod constant și transparent toate deciziile luate pentru combaterea răspândirii virusului și protejarea sănătății
cetățenilor, iar industria mass-media și jurnaliștii au un rol esențial pentru ca informația să ajungă rapid, clar și nedistorsionată la publicul larg. Ne preocupă în același timp constrângerile economice cu care se confruntă acum mass-media și jurnaliștii. Am decis, în acest sens, în cadrul Guvernului să demarăm o campanie de informare a publicului pe care o vom susține și în sprijinul industriei media, fără a afecta în vreun fel independența presei.”, transmite premierul Ludovic Orban în cadrul mesajului său cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei

Nota noastră: N-am citit în viața noastră ceva mai grețos, mai ipocrit, mai demagogic decât acest mesaj transmis de șeful unui guvern care a călcat cu bocancii în picioare libertatea de exprimare, libertatea de opinie, libertatea de gândire. Era momentul oare să iasă într-o asemenea zi și cu un astfel de discurs un guvern care a instituit cenzura ca pe vremea bolșevismului? Și ca să ne spună CE? Că ei “comunică în mod constant și transparent toate deciziile luate“!?? Hai SICTIR!

“INTERVIU Ion Cristoiu și Prof. Corvin Lupu despre închiderea Justițiarul.ro”, scrie incorectpolitic.com

Redăm mesajul de pe contul de socializare al jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu, propietarul publicației justitiarul.ro, închisă pentru a doua oară de către ANCOM la ordinul / solicitarea actualului guvern. Asta este libertatea presei în România lui Orban și a lui Iohannis? Asta e România “normală”?

“Site-ul justitiarul.ro prigonit de poliția politică și „Ministerul Adevărului”

Am zis că nu mai postez dar nu mă pot abține: site-ul Justițiarul.ro al jurnalistului Albin Marinescu devine oficial singură publicație LIBERĂ din România! Întotdeauna cenzura guvernelor a certificat adevărații jurnaliști și opozanți! De ce tace ca peștele „presa” limbistă, Declic-ul sau Latrina3 în cazul lui Marinescu? “, a scris Codruț BURDUJAN, citat pe facebook de către jurnalistul Albin Marinescu


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info