Cercetătorii au demonstrat științific faptul că distrugerea Sodomei din Biblie e o întâmplare REALĂ! Ce au descoperit în situl de la Tall el-Hammam?

   Povestirile biblice referitoare la Sodoma și a Gomora ar putea avea mai mult decât un sâmbure de adevăr. Cele două cetăți au suferit o prăbușire catastrofală în urmă cu 3.600 de ani, iar cauza pare să fi fost o explozie a unui asteroid sau a unei comete. Oamenii de știință spun că impactul a dus la abandonarea întregii văi inferioare a Iordanului timp de până la 600 de ani. Tall el-Hammam este situl arheologic unde se spune că a fost Sodoma. Acesta se află pe partea de est a sudului văii Iordanului. La maximul de expansiune, orașul acoperea 66 de hectare, de 10 ori mai mare decât Ierusalimul, informează R3Media.

Cercetătorii au analizat situl de la Tall el-Hammam, unde au detectat o catastrofă înregistrată în urmă cu aproximativ 3.600 de ani ce nu pare a se mai fi întâmplat în altă zonă. Într-un articol publicat în Scientific Reports se arată că orașul a fost distrus de o explozie similară cu explozia de la Tunguska.

Evenimentul de la Tunguska din 30 iunie 1908, când o explozie masivă a pus la pământ 2.150 kilometri pătrați de pădure siberiană, se crede că a eliberat 30 de megatone de energie, suficientă pentru a distruge un oraș ca Sodoma.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Am descoperit dovezi care arată că au fost temperaturi mai mari de 2.000 de grade Celsius”, a precizat profesorul James Kennett de la Universitatea din California, Santa Barbara, într-un comunicat.

Oamenii de știință au găsit ceramică topită în sticlă și cărămizi care se rotunjiseră din cauza căldurii. Chiar și astăzi, astfel de temperaturi sunt greu de produs. Cum în zonă lipsesc vulcanii, care ar fi putut fi cea mai apropiată cauză, singura variantă plauzibilă ar fi explozia unui asteroid, asemenea celui de la Tunguska.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit sfere bogate în fier și siliciu, asociate cu impactul asteroidului în sol.

Orașele din apropiere nu ar fi experimentat efectele directe care apar la Tall el-Hammam, însă profesorul Kennett a explicat de ce au fost abandonate, așa cum scrie în Biblie.

Astfel, zona distrusă din situl Tall el-Hammam conține până la 25% sare în unele zone și o medie de 4%.

„Sarea a fost aruncată din cauza presiunilor mari de impact”, a spus Kennett. Deși, la fel ca la Tunguska, asteroidul principal ar fi explodat în atmosferă, impactorul a fost probabil mai mare, iar unele fragmente au ajuns la sol. Cum orașul se afla în apropiere de Marea Moartă, bucăți din asteroid ar fi aterizat acolo, ar fi aruncat sare în aer care ar fi ajuns după aceea pe sol. Din cauza creșterii salinității terenurilor din zonă, capacitatea agricolă a fost larg periclitată, iar oamenii din alte orașe vecine au fost nevoiți să plece.

De asemenea, evenimentul de la Tall el-Hammam ar fi putut inspira nu doar povestirile despre Sodoma, supranumit „orașul păcatului”, care a fost distrus de foc și pucioasă, ci și de transformarea soției lui Lot într-un bloc de sare, așa cum mai scrie în Biblie, precizează IFL SCIENCE. Traducere: R3Media

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist