Cum îi caracterizează Diana Iovanovici-Șoșoacă pe Iohannis, Bode și Arafat: „Suntem conduși de trădători și sclavi”

Diana Iovanovici-Șoșoacă: „Constituția României este jucată în picioare de toată lumea.

Într-o intervenție de joi seară, de la România TV, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a făcut o serie de „aprecieri” la adresa celor care conduc statul român, în frunte cu pseudopreședintele Klaus Iohannis, Lucian Bode şi Raed Arafat.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a reacționat astfel la intervențiile publice pe care unele dintre aceste personaje insalubre de la vârful statului român au ales în mod inoportun și inadecvat să le facă, ei neavând voie să intervină într-o anchetă penală.

„Trecând de poziția mea oficială ca senator, rămân avocat. Nicio entitate nu are voie să intervină într-o anchetă penală, unde doar procurorii pot decide cum se desfășoară aceasta. Mai mult, doar judecătorul decide asupra măsurilor care se iau. Este pentru prima dată în istoria României cand implicarea este făţișă, fără niciun fel de ascunziș. Nu au dreptul sa vorbească cu privire la o anchetă penală în desfășurare. Aceasta constituie trafic de influență. Constituția României este jucată în picioare de toată lumea. Statul italian trebuie apreciat pentru că îşi apără jurnalista. Noi arătăm că suntem condusi de trădători și sclavi”, a spus senatoarea la România TV

Președintele Klaus Iohannis a ieșit public și legat de acest caz a solicitat  ”o verificare la sânge” (n.r. Iohannis a zis că sechestrarea se pedepsește. Acum nu știm sigur dacă și sechestrarea de case):

„Este un incident absolut regretabil şi trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancţionează, conform legii, şi în România.

Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunţ. Absolut toate autorităţile competente să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit trebuie să îşi facă datoria cu vârf şi îndesat, cum se spune, după care cu siguranţă voi aştepta concluziile de rigoare. Este posibil să fi fost greşeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este: solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care ste absolut regretabil şi, ca să fiu sincer, până acuma ar fi fost inimaginabil „, a declarat Klaus Iohannis.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

3 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

13 ore ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

6 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

6 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o săptămână ago