Categories: Antiromanism

Românii expulzați de horthyști abandonați iar de statul român! Doar șvabii și sașii își primesc indemnizațiile de refugiați, nu și românii!!!!

Indemnizațiile pentru sașii și șvabii deportați din România sunt plătite, deși sunt și de cinci ori mai mari decât indemnizațiile pentru românii expulzați după 30 August 1940, iar ale românilor nu sunt plătite, sub pretextul că nu mai sunt bani!

Din surse sigure, am aflat că tocmai acum înainte de sărbători statul român este capabil de o nouă nemernicie împotriva românilor expulzați după 30 August 1940: indemnizațiile pentru acești români nu sunt plătite de către casele județene de pensii, sub pretextul sau „argumentul” că nu sunt bani.

Din aceleași surse sigure am aflat însă că indemnizațiile pentru sașii și șvabii deportați din România sunt plătite, deși sunt și de cinci ori mai mari decât indemnizațiile pentru românii expulzați după 30 August 1940, iar ale românilor nu sunt plătite, sub pretextul că nu mai sunt bani!

Ce naiba o fi mai greu de plătit când n-ai bani? Niște indemnizații de cinci ori mai mari, sau pe cele mai mici? Deci avem de a face cu o nouă discriminare îndreptată împotriva etnicilor români, cu un standard dublu în care etnicul român este tratat ca un cetățean de mâna a doua?

LEGEA nr. 154 din 4 iunie 2021pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice este interpretată într-un mod antiromânesc, oferind pe criterii etnice întâietate tuturor celorlalte persoane de orice altă etnie decât cea română: sași, șvabi, țigani.

Nu mai vorbim și despre nedreptatea sumelor acordate: de exemplu pentru șvabi și pentru sași s-au putut acorda indemnizații și de cinci ori mai mari decât cele acordate pentru românii expulzați după 30 August 1940. Cum de pentru români nu se găsesc bani și pentru toate celelalte minorități se găsesc bani, și încă bani foarte mulți?

În acest caz, statul român i-a abandonat iar pe români, având un standard dublu pentru etnicii români și pentru minoritățile etnice din România! Președintele acestei țări, el însuși provenind dintr-o minoritate etnică, probabil că urmărește „cu atenție și cu îngrijorare” discriminarea la care sunt supuși etnicii români în comparație cu celelalte minorități etnice.

Trădați și abandonați au fost românii de către statul român în anul 1940, trădați și abandonați sunt și acum în 2021! România, Trezește-te!

PS: Cineva ne-a reamintit de situația ordonanței 118/2020, prin care s-au alocat bani imediat, deși era pandemie și guvernul se plângea că nu are bani. Redau exact citatul pe care ni l-a trimis o doamnă revoltată de această situație:

„Pentru români în România nu se poate, ei pot să aștepte, ei nu mănâncă la fel ca și celelalte naționalități în România! Mereu suntem ultimii!”

16 August 1940: momentul care conduce către Dictatul de la Viena din 30 august 1940, Foto: Arhivele Naționale ale României
La 5 septembrie 1940 prima unitate militară maghiară invadează România, trecând frontiera pe la pe la Sighetu Marmației
6 septembrie 1940, o zi neagră pentru românismul orădean: Miklós Horthy intra în Oradea
6 septembrie 1940, o zi neagră pentru românismul orădean: Miklós Horthy intra în Oradea
La Carei se organizează Școala de Vară a Asociației foștilor Expulzați și Refugiați din 1940
Inaugurarea Monumentului refugiatilor si deportatilor români de la 1940 la Carei
Comemorarea dramelor trăite de români după Dictatul de la Viena din 1940: ”Centenarul Marii Uniri. Carei, ultima frontieră”
In satul Lucăceni a avut loc dezvelirea şi sfinţirea Troiţei închinate foştilor refugiaţi şi expulzaţi în urma Dictatului de la Viena din 1940, Foto: BuletindeCarei.ro
Revoltător! Descendenta unei familii de refugiați români de la 1940 avertizată să se… mute „altundeva”!?
Monument in memoria masacrului de la Treznea din 9 septembrie 1940 – Treznea, judetul Salaj
Emoție, românism și lacrimi, la comemorarea Dictatului de la Viena, la Muzeul de Istorie Satu Mare
Comemorarea Dictatului de la Viena umbrită de vandalism: afișele Școlii de Vară de la Carei rupte de persoane necunoscute
Emoție, românism și lacrimi, la comemorarea Dictatului de la Viena, la Muzeul de Istorie Satu Mare
Comemorarea Dictatului de la Viena umbrită de vandalism: afișele Școlii de Vară de la Carei rupte de persoane necunoscute

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

11 ore ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

4 zile ago