Site icon Glasul.info

Nu mai dorim măsluirea recensământului la fel ca cel din 1911 din Transilvania ocupată, când românii greco-catolici au fost trecuți automat ca fiind maghiari!

Românii greco-catolici nu sunt maghiari! Prima episcopie greco-catolică maghiară a luat ființă abia  în anul 1912, tot ca o metodă de a fărâmița comunitatea românească greco-catolică

În atenția Guvernului Ciucă! Nu vă bateți joc și de românii greco-catolici

Ale cui interese le servește Guvernul Ciucă? În decembrie 2021 au fost  umiliți urmașii românilor expulzați în 1940 de trupele hortyste iar  acum, în ianuarie, se pare că vine rândul creștinilor greco-catolici români.

Miniștri care vor lua parte la ședința de Guvern de mîine, 31 ianuarie 2022, sunt rugați să ia la cunoștință că religia Greco-Catolică din România are 2 subcategorii și anume cea românească și cea maghiară, total diferite  una de cealaltă! Nici măcar Sfintele Paști nu se sărbătoresc la aceeași dată.

Așa că va trebui să modificați formularul  prevăzut pentru Recensământul populației pentru a nu mai gafa la fel cum ați procedat la sedința din 17 decembrie 2021 și ați mai dat o palmă românilor abandonați de statul român în 1940 prin OUG 130 , art.XL.

Biserica greco-catolică română este de rit bizantin și a luat naștere în Transilvania la final de secol XVII din dorința de a dezbina românii și pe criteriul religios.

Nu mai dorim măsluirea recensământului la fel ca cel din 1911 din Transilvania ocupată, când românii greco-catolici au fost trecuți automat ca fiind maghiari și de aici confuzia unor ignoranți că românii nu au fost prezenți în localitățile de aici.

Greco-catolicii din România, recensământul din 2011

Miniștri care nu au cunoștințe solide de istorie sunt rugați respectuos să solicite date de la istorici sau să consulte câteva volume de la bibliotecă. Nu este nicio rușine  în a te informa dar este rușinos a lua decizii fără un studiu temeinic în prealabil!

Românii greco-catolici nu sunt maghiari. Prima episcopie greco-catolică maghiară a luat ființă abia  în anul 1912, tot ca o metodă de a fărâmița comunitatea românească greco-catolică. În acea perioadă se pedepseau românii patrioți și s-a încercat impunerea limbii maghiare  în bisericile românești. La Carei au fost distruse mormintele protopopilor români greco-catolici doar pentru ca să se piardă orice urmă a existenței  acestor luptători pentru drepturile românilor din acest colț de țară.

Chiar nu ne dorim să fim iar asimilați altor etnii! Procedați întocmai cum ați făcut la Biserica Ortodoxă, care este și română și sârbă. 

Luni dimineață va avea loc la Palatul Victoria o ședință de Guvern în care se va supune aprobării și un proiect de hotărâre  privind desfășurarea Recensământului populației din acest an pe baza documentelor întocmite anul trecut, 2021, când ar fi trebuit să aibă loc. Nu  s-a mai procedat la actualizarea datelor.

Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor:

Daniela Ciută

Paștele la români în anul 1913 în comuna Moftin. Preotul Mureșan întemnițat pentru atitudinea sa demnă

Exit mobile version