Din țara vecină cu un președinte actor și cu un primar boxer ni se pune că “România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus!“!? Pe bune? Ultima dată când ne-am uitat pe hartă teritoriile din România nu mai făceau parte dintr-un imperiu rus ci din unul…ucrainean. Știm că poate prea mulți pumni primiți în cap în cariera de box nu fac casă bună cu neuronii, dar parcă nici chiar așa gospodin Vitali Klitschko. Noi așa, după puțina istorie pe care o cunoaștem, un imperiu e format din niște teritorii care nu-i prea aparțin. Cum ar fi Ucraina din situația de față.
Știm că nu voi ucrainenii le-ați cucerit acele teritorii, cu toate că în forțele alea care ne-au încălcat hotarele, cu siguranță era și picior de ucrainean prin armata sovietică. Dar să vii acum și să ne spui că România a făcut parte din Imperiul Rus? Au fost într-adevăr câteva teritorii smulse de ruși prin rapt teritorial, dar România ca entitate statală n-a făcut parte niciodată din Imperiul Rus!
“Sunt foarte mulţi oameni răniţi şi ucişi. Doar în oraşul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile ruşilor nu sunt secrete. Kievul este ţinta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldaţii ruşi nu vor ocupa niciodată Kievul. Peste un milion de bărbaţi sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecţie. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni paşnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni. (…) Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus şi România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambiţiile ruşilor? Donetsk şi Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Ruşii au invadat Ţările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile ruşilor”, a declarat Vitali Klitschko, primarul boxer al Kievului.
Vitali Klitschko
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Leave a Comment