COMUNICAT DE PRESĂ
de Sala Palatului
La chemarea „tulburătoare” a tulnicelor din Apuseni, renumiți artiști din folclorul românesc vor încânta sufletele românilor, în spectacolul caritabil „Uniți sub tricolor”, cu ocazia a 104 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul va avea loc pe 27 martie 2022, la Sala Palatului, începând cu ora 16.00.
Asociația „Sfinții Români”, în calitate de organizator al evenimentului, în parteneriat cu Asociația Culturală „Nicolae Voiculeț”, își propun să strângă fonduri pentru înființarea unui centru umanitar în Cernăuți, Ucraina.
Războiul din regiune a afectat puternic și numeroasa comunitate de români din Cernăuți, străvechi pământ românesc, unde ajung zilnic zeci de mii de refugiați. Și de această dată, România a dat dovadă de empatie și solidaritate, iar mulți români s-au mobilizat exemplar pentru a-i sprijini.
Minunații artiști care vor participa pro bono la acest spectacol umanitar, sunt:
Nicolae Furdui Iancu și grupul instrumental „Crai Nou”
Andrei și Ștefan Petreuș
Maria Iliuț
Nicolae Voiculeț & Orchestra România
Ion Paladi
Ion Macovei
Ana Maria Calancea
Iurie Levcic
Ziana Bîrdeanu
Margareta Clipa
Mirela Petruș
Angelica Flutur
Ilie Caraș
Raluca Diaconu
Grigore Gherman și grupul de copii „Mlădițe Ilfovene”
INVITAȚI SPECIALI:
Dan Puric
Corul Bărbătesc din Finteușu Mare
Grupul de tulnicărese „Apuseni” – coordonator Mariana Gligor
Școala de dans românesc Larisa si Marin Barbu
Biletele sunt disponibile în rețeaua ENTERTIX www.entertix.ro, pe site-ul www.salapalatului.ro sau direct de la casa de bilete a Sălii Palatului. Preț bilet acces general – 100 lei.
Cont bancar în care puteți dona: RO02BRDE445SV75692124450 (Asociația „Sfinții Români”).
Împreună putem ajuta mai mult
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.