Categories: Stiri

Pelerinaj pedestru: 1.020 km fără a se mânca nimic pe parcurs. Mai mulți pelerini pleacă din Iași în acest pelerinaj unicat pentru timpurile moderne

Mai mulți pelerini pleacă din Iași în acest pelerinaj unicat pentru timpurile moderne

De pe data de 7 mai,  Asociația Postului Terapeutic (APT) demarează un pelerinaj pedestru inedit, „cel mai mare din lume care s-a făcut vreodată și ca număr de zile și ca distanță, vor fi 23 de zile încheiate și 1.020-1.040 de km între Iași și București”, potrivit lui Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România.

Potrivit planului desfășurării acestui pelerinaj, un grup de mai multe persoane se va porni din Iași pe data de 7 mai 2022 și va ajunge la București pe data de 29 mai 2022, iar în semn de jertfă pentru Dumnezeu nu se vor consuma pe drum alimente ci doar apă, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Vezi: VIDEO: Mai multe persoane pleacă din Iaşi într-o călătorie pe jos de 1.020 km fără să mânânce nimic pe parcurs

„Considerăm că este necesară o jertfă de amplitudine, o jertfă mare, pentru a reuși să propunem să aducem pacea, liniștea, un sentiment de exaltare sufletească, un sentiment de putere sufletească. Poate să vindecăm o parte din fricile oamenilor, să propunem postul terapeutic ca alternativă.”

Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România

Cezar Elisei, cunoscut la nivel național pentru „terapia cu apă”, fiind în anul 2020 protagonistul unui pelerinaj pedestru de 420 km între Iași și Constanța, în timpul căruia a consumat doar apă, fără să mănânce, a determinat sute de oameni să se intereseze, să se informeze despre efectele terapeutice ale postului. Prin intermediul său, terapia prin post și rugăciune a stârnit tot mai mult interes din partea oamenilor.

În cartea Iona din Vechiul Testament se vorbește despre o situație de criză deosebită când Dumnezeu decisese să distrugă cetatea Ninive din pricina nedreptăților și a răutăților care se petreceau acolo. Ninive era un oraș mare, avea circa 300.000 de locuitori. Poate urma să aibă aceeași soartă cu Sodoma ori Gomora. Dar s-a petrecut ceva acolo. Oamenii din oraș s-au întors cu fața spre Dumnezeu, s-au pocăit de păcatele lor și au pornit un post aspru și au reușit să întoarcă soarta în favoarea lor. Dorim cu putere ca să reușim și noi să producem un bine în lume prin această jertfă și să aducem un ajutor oamenilor care au nevoie de sprijin și de o veste bună în aceste zile atât de tulburate. Acești mulți pași pe care îi vom parcurge cu stomacul gol, în foame, ne dorim să fie jertfa noastră pentru ca Dumnezeu să aline durerile oamenilor.„, a argumentat Cezar Elisei

Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

6 ore ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

6 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o săptămână ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago