VIDEO | Filmare rară din 1992 în care Adrian Păunescu vorbește despre influența lui George Soros în România!

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici, informează R3Media.

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici.

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici, informează R3Media.

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici.https://www.youtube.com/embed/m1DMTdqDZK8?start=3807&feature=oembed

Un moment care ne-a atras atenția a fost atunci când Adrian Păunescu, în timpul unei întâlniri la ziarul Moldova Suverană, le-a vorbit colegilor jurnaliști din Basarabia despre influența lui George Soros în România. Reiterăm că aceste declarații au fost făcute în anul 1992.

„Am intrat într-o lume în care fiecare om vrea să câștige, pe față. Și la nivel de grup social s-au dezlănțuit patimile astea nesăbuite ale îmbogățirii, ale banului, pe care nu avem cum să le reprimăm și trebuie să ținem seama de ele. Nu e bine că e așa, eu sunt de acord cu dumneavoastră că nu asta ar fi unirea ideală, dar nu mai suntem în 1918. Suntem într-o lume supra-bombardată de informații, suntem într-o lume în care Moscova face toate eforturile, iar Bucureștiul nu face nimic.

Păi, practic, noi, cei care facem presă, ar trebui să fim subvenționați, dumneavoastră ar trebui să fiți subvenționați de România, nu de Soros. El nu are niciun interes, decât să dezbine România. Subvenționează toate oficinele dezbinării noastre din Ardeal, din București. Tot, tot, tot! Unde apare un punct de vedere care va conduce la spargerea României, Soros intervine, iar noi stăm ca blegii.

Rațiu e bogat și nu dă niciun leu, Drăgan e bogat, dar nu se încheagă nimic. Mă întreb, dacă în Congresul american sunt atât de mulți unguri care susțin cauze anti-românești, de ce nu au intrat în Congresul american și niște americani de origine română? Suntem blestemați?

Eu cred că soluția este ca Bucureștiul să arate o altă față Basarabiei, decât cea pe care a arătat-o până acum. Nu putem să nu ținem seama de faptul că România este dezbinată de ea însăși. La București există câteva țări românești care se bat între ele. S-ar omorî oamenii unii pe alții“, spunea Adrian Păunescu în 1992.

Remarcile lui Adrian Păunescu despre George Soros pot fi văzute de la 01:02:51  – 01:04:55, transmite R3Media.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago