libris.ro

Pelerinaj pedestru: 1.020 km fără a se mânca nimic pe parcurs. Mai mulți pelerini pleacă din Iași în acest pelerinaj unicat pentru timpurile moderne

Pelerinaj pedestru: 1.020 km fără a se mânca nimic pe parcurs. Mai mulți pelerini pleacă din Iași în acest pelerinaj unicat pentru timpurile moderne

Mai mulți pelerini pleacă din Iași în acest pelerinaj unicat pentru timpurile moderne

De pe data de 7 mai,  Asociația Postului Terapeutic (APT) demarează un pelerinaj pedestru inedit, „cel mai mare din lume care s-a făcut vreodată și ca număr de zile și ca distanță, vor fi 23 de zile încheiate și 1.020-1.040 de km între Iași și București”, potrivit lui Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România.

Potrivit planului desfășurării acestui pelerinaj, un grup de mai multe persoane se va porni din Iași pe data de 7 mai 2022 și va ajunge la București pe data de 29 mai 2022, iar în semn de jertfă pentru Dumnezeu nu se vor consuma pe drum alimente ci doar apă, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Vezi: VIDEO: Mai multe persoane pleacă din Iaşi într-o călătorie pe jos de 1.020 km fără să mânânce nimic pe parcurs

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Considerăm că este necesară o jertfă de amplitudine, o jertfă mare, pentru a reuși să propunem să aducem pacea, liniștea, un sentiment de exaltare sufletească, un sentiment de putere sufletească. Poate să vindecăm o parte din fricile oamenilor, să propunem postul terapeutic ca alternativă.”

Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România

Cezar Elisei, cunoscut la nivel național pentru „terapia cu apă”, fiind în anul 2020 protagonistul unui pelerinaj pedestru de 420 km între Iași și Constanța, în timpul căruia a consumat doar apă, fără să mănânce, a determinat sute de oameni să se intereseze, să se informeze despre efectele terapeutice ale postului. Prin intermediul său, terapia prin post și rugăciune a stârnit tot mai mult interes din partea oamenilor.

În cartea Iona din Vechiul Testament se vorbește despre o situație de criză deosebită când Dumnezeu decisese să distrugă cetatea Ninive din pricina nedreptăților și a răutăților care se petreceau acolo. Ninive era un oraș mare, avea circa 300.000 de locuitori. Poate urma să aibă aceeași soartă cu Sodoma ori Gomora. Dar s-a petrecut ceva acolo. Oamenii din oraș s-au întors cu fața spre Dumnezeu, s-au pocăit de păcatele lor și au pornit un post aspru și au reușit să întoarcă soarta în favoarea lor. Dorim cu putere ca să reușim și noi să producem un bine în lume prin această jertfă și să aducem un ajutor oamenilor care au nevoie de sprijin și de o veste bună în aceste zile atât de tulburate. Acești mulți pași pe care îi vom parcurge cu stomacul gol, în foame, ne dorim să fie jertfa noastră pentru ca Dumnezeu să aline durerile oamenilor.„, a argumentat Cezar Elisei

Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info