Site icon Glasul.info

Joe Biden a numit prima femeie lesbiană în funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe. Karine Jean-Pierre e „măritată” cu o jurnalistă de la CNN cu care are un copil

Președintele SUA, Joe Biden, a numit-o pe Karine Jean-Pierre, în funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe, după ce actualul deținător al funcției, Jen Psaki, a anunțat că va părăsi postul. Președintele Biden a lăudat, „experiența, talentul și onestitatea” viitoarei sale purtătoare de cuvânt, informează R3Media.

Karine Jean-Pierre, în vârstă de 44 de ani, este prima femeie de culoare care își asumă rolul de secretar de presă. Nu doar atât ea este și lesbiană. Jean-Pierre este „căsătorită” cu jurnalista CNN Suzanne Malveaux.

Cele două femei îngrijesc un copil, care fusese adoptat de Malveaux. Născută în Martinica din părinți haitieni care au emigrat ulterior în Statele Unite, ea a lucrat la ambele campanii ale lui Barack Obama (2008 și 2012) și apoi la cea a lui Joe Biden în 2020, înainte de a se alătura echipei acestuia la Casa Albă.

Ea a fost purtătoare de cuvânt a organizației de stânga MoveOn, cunoscută pentru susținerea cauzelor progresiste în Statele Unite, în ultimii 24 de ani.

În 2019 organizația a dus o campanie pentru suspendarea președintelui Donald Trump, deși s-a fondat având ca scop oprirea suspendării lui Bill Clinton, în 1998.

Fox News a acuzat organizația din care provine noul purtător de cuvânt că este deținută de George Soros, tranmsite R3Media.

Exit mobile version