În statul artificial Republica Moldova, România nu trebuie să facă ca până acum acte de filantropie sau propagandă UE, ci acte de reunificare.

Pentru ca procentul celor care vor reunirea să fie majoritar, măcar de acum încolo, fiecare leu donat sau investit, trebuie însoțit de un steag tricolor, adică de un program românesc desfășurat la nivel de stat, atât din punct de vedere cultural-educațional cât și politic. Vă ajutăm economic, dar nu pentru a rămâne Republica Moldova, ci pentru a vă reuni cu Țara Mamă, aceasta este direcția corectă, care trebuie exprimată extrem de clar. Condiții impuse pentru o programă scolară care să cuprindă istoria adevărată, condiții impuse pentru emisiuni pro unioniste la televiziuni și posturile de radio, înființarea unor televiziuni și radiouri în acest sens, condiții peste condiții pentru fiecare bănuț. Rusia si-a făcut prea bine treaba în Basarabia, pentru fiecare centimetru cub de gaz și copeică amărâtă și-a impus om cu om în politică, a impus prim-miniștri, presedinți și în primul rând o propagandă desfășurată pe toate planurile, fără de care acei politicieni rusofili nu ar fi fost aleși. România, cu sumele enorme de caritate tâmpă sau de idioțenie utilă, nu a impus mai nimic, sau ce a generat a fost total anapoda, rezultatul se vede. Marea ”victorie”, tot socialistă și ea, este Maia Sandu, expresia perfectă a prieteniei ruso-UE din Basarabia, Maia rămânând acum bineînteles pe ”rit vechi” marca Germania. Pe de altă parte, într-o aproape altă ordine de idei, fiecare bănuț unguresc virat de guvernul Orban (susținut masiv financiar de Moscova) spre Transilvania, vine însoțit cu un steag maghiar, adică cu sute de programe economice și educațional-culturale pro-autonomie pe criteriu etnic. Fiecare ”biscuit” unguresc dat ungurilor si familiilor mixte din România are pe el vopsit steagul Ungariei, țara vecină știind cum să lupte pentru teritorii care din punct de vedere istoric nu sunt ale lor, în schimb România nu vrea să le redobândească pe cele care îi aparțin de drept, referindu-mă aici atât la Basarabia, cât și pe cele ce aparțin Ucrainei sau Serbiei. Suntem prinși într-un clește al intereselor străine, de către state și entități supra-statale. Soluția este un stat cu adevărat românesc, generat de o conștiință națională capabilă să producă o clasă politică și civică care să tindă măcar spre Reperul Mihai Eminescu. Nu este ceva imposibil de atins, ne trebuie ”doar” ceva curaj în a spune NU atunci când este cazul și mai ales DA pentru România.

Avem atâtea avantaje geopolitice, atâtea resurse masive, ce încă nu sunt toate în mâna străinilor, avem o Istorie și atâta sânge vărsat pentru ea, nu suntem o țară minoră, ci cu politicieni mici.

Aveți Nădejde, ne vom ridica!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

de Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

Lămuriri şi înţelesuri de onomastică creştină

mar iun. 28 , 2022
Un articol de: Prof. Univ. Dr. Magdalena Jianu – 15 Mai, 2017 Pentru o imagine rezumativă a practicii atribuirii numelor, amintim că, în civilizațiile asiatice, cea chineză, de exemplu, persoanele au trei nume: primul este patronimicul (cel de familie), al doilea este purtat de toți copiii acelorași părinți (nume al generației) și […]

Poate vă place și:

libris.ro