O nouă campanie a Grupului Civic Gorj: „Stop închiderii energiei pe cărbune!”

Grupul Civic Gorj inițiază o noua campanie, de această dată pe tema energiei bazată pe cărbune și propune o nouă țintă, anul 2040, pentru decarbonizare, așa cum se întâmplă în țări precum Germania.

„În urma discuțiilor cu membrii Grupului Civic Gorj am decis demararea campaniei de sprijin pentru Gorj „Stop închiderii energiei pe cărbune”, și propunerea unei noi ținte, anul 2040, pentru decarbonizare, o țintă mult mai realistă care poate constitui răgazul de timp necesar pentru crearea unor alternative energetice reale, atât pentru județul Gorj cât și pentru sistemul național. De asemenea, vom susține minerii și energeticienii în lupta lor pentru aplicarea legii 197/2021! Facem apel la gorjeni să sprijine acest demers, cu implicații profunde pentru viitorul nostru și al copiilor noștri”, se arată în comunicatul Grupului Civic Gorj.

Grupul Civic Gorj a fost implicat în ultimii ani în mai multe acțiuni, precum campania privind tăierile ilegale de păduri „Cerem dreptate pentru păduri”, solicitând autorităților actualizarea SUMAL (sistemul de urmărire a materialului lemnos), campania privind depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu, „Vrem aer curat”, solicitând depozitarea și tratarea corespunzătoare a deșeurilor și respingerea construirii celulei 3 a depozitului, campania „Împreună pentru Calea Eroilor” privind modernizarea Căii Eroilor, monument istoric transformat în șantier de mai bine de trei ani, calitatea lucărilor efectuate și dezastrul existent astăzi la Târgu Jiu.

Campaniile au fost realizate exclusiv cu sprijinul membrilor Grupului Civic Gorj, profesioniști în domeniile în care activează, ca reacție la derapajele autorităților locale, județene și centrale. Redacția MAGAZIN CRITIC

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago