Grupul Civic Gorj inițiază o noua campanie, de această dată pe tema energiei bazată pe cărbune și propune o nouă țintă, anul 2040, pentru decarbonizare, așa cum se întâmplă în țări precum Germania.
„În urma discuțiilor cu membrii Grupului Civic Gorj am decis demararea campaniei de sprijin pentru Gorj „Stop închiderii energiei pe cărbune”, și propunerea unei noi ținte, anul 2040, pentru decarbonizare, o țintă mult mai realistă care poate constitui răgazul de timp necesar pentru crearea unor alternative energetice reale, atât pentru județul Gorj cât și pentru sistemul național. De asemenea, vom susține minerii și energeticienii în lupta lor pentru aplicarea legii 197/2021! Facem apel la gorjeni să sprijine acest demers, cu implicații profunde pentru viitorul nostru și al copiilor noștri”, se arată în comunicatul Grupului Civic Gorj.
Grupul Civic Gorj a fost implicat în ultimii ani în mai multe acțiuni, precum campania privind tăierile ilegale de păduri „Cerem dreptate pentru păduri”, solicitând autorităților actualizarea SUMAL (sistemul de urmărire a materialului lemnos), campania privind depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu, „Vrem aer curat”, solicitând depozitarea și tratarea corespunzătoare a deșeurilor și respingerea construirii celulei 3 a depozitului, campania „Împreună pentru Calea Eroilor” privind modernizarea Căii Eroilor, monument istoric transformat în șantier de mai bine de trei ani, calitatea lucărilor efectuate și dezastrul existent astăzi la Târgu Jiu.
Campaniile au fost realizate exclusiv cu sprijinul membrilor Grupului Civic Gorj, profesioniști în domeniile în care activează, ca reacție la derapajele autorităților locale, județene și centrale. Redacția MAGAZIN CRITIC
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.