O seară magnifică

  • O seară magnifică la Domeniul Roman-Canada, lansarea cărții „PRIN OCHII MEI”, autor Mihaela CD

Așa cum datina creștină ne învață că orice prunc sosit pe această lume trebuie să fie botezat, tot așa al optulea copil de suflet al autoarei, cartea de proză „Prin ochii mei”, a avut parte de un superb „botez”, fiind lansată pe data de 4 iunie 2022 în cadrul evenimentului intitulat foarte sugestiv „Să dansăm pe valul libertății”. Domeniul Roman din localitatea Berthierville, care reprezintă „colțul nostru de rai românesc”, locul de întâlnire al românilor din zona Montrealului, a găzduit evenimentul mult așteptat.
Sala restaurantului a fost pregatită de sărbătoare, iar bunătățile apetisante pregătite în bucătărie așteptau să fie așezate pe mese.

Distinșii oaspeți au onorat invitația la acest eveniment deosebit sosind din diverse colțuri ale provinciei Quebec și nu numai, fiindcă ne-au încântat cu prezența la eveniment și două familii sosite din îndepărtatul Moncton, oraș situat în provincia New Brunswick, la o distanță aproximativă de 700 de km.
Musafirii au fost întâmpinați la intrare de însăși autoarea cărții, Mihaela CD, ciocnind câte o cupă de șampanie și înmânându-le fiecăruia câte o carte „Prin ochii mei”.
Vă invit să parcurgem împreună momentele memorabile ale serii. Cuvântul de bun venit a fost adresat de distinsa doamnă Edviga Iordachi, deja cunoscută pentru rolul de prezentatoare în cadrul evenimentelor organizate de revista „Poezii pentru sufletul meu”, Editura Globart Universum și de Universum VIP Studios.
Programul serii a fost alcătuit din două părți, prima dedicată lansării de carte și a doua parte dedicată muzicii și dansului.
În prima parte a programului, luările de cuvânt au fost intercalate cu momente artistice de muzică și poezie.
Primul val de aprecieri și aplauze pe deplin meritate au revenit doamnei Elena Grădinaru, după recitarea impecabilă a poeziei „Iubiți-vă voi, oameni”, poezie aparținând autoarei Mihaela CD și care va face parte din volumul „La casa de nebuni”.
La doar câteva minute după acest frumos moment poetic, virtuosul Marius Băețică ne-a răsfățat auzul și ne-a încântat inimile cu superba melodie „ADAGIO”. Ovațiile și aplauzele frenetice au urmat imediat ce arcușul s-a oprit să mai mângâie strunele minunatei sale viori de un negru de abanos, decorată cu diamante sclipitoare.
Șarmanta doamnă Edviga Iordachi, revenind la microfon, a vorbit publicului despre activitatea literară a Mihaelei CD, incluzând participarea la diverse festivaluri și concursuri literare, enumerând doar câteva dintre medaliile și diplomele obținute.
Renumitul și talentatul cântăreț George Șomle a fost primit de public în aplauze îndelungate, prima melodie a serii fiind un cunoscut șlagăr al anilor 80′ din repertoriul românesc.
A succedat la microfon doamna Ana Maria Surugiu, jurnalistă de excepție cu peste 40 de ani de activitate, atât în România, cât și în Canada. Domnia sa a făcut referire la recenzia scrisă de doamna profesor Aurelia Rînjea, recenzie a cărții „Prin ochii mei”.
Îndrăgita artistă Cătălina Mirică ne-a încântat cu o melodie superbă intitulată „Nouras”, interpretată cu mult profesionalism și demonstrând încă o dată calitățile sale vocale și faptul că muzica ocupă un loc extrem de important în viața ei.
După binemeritatele aplauze, pe scenă a fost invitată doamna Ileana Anghel Meșter, o talentată pictoriță, cu o colecție impresionantă de icoane pe sticlă, dar și o poetă cu mult har. Domnia sa s-a prezentat publicului ca o moață neaoșă din Abrud, mândră de originea sa.
Doamna Meșter a citit recenzia distinsului domn profesor Victor Manole, cuprinsă în finalul cărții „Prin ochii mei”.
După doamna Ileana Anghel Meșter, locul pe scenă i-a revenit îndrăgitei cântărețe Paula Alecu, o artistă ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, domnia sa fiind foarte populară în rândul românilor canadieni și nu numai, fiind mereu prezentă în mijlocul comunității la diverse evenimente culturale. Cu un timbru vocal plăcut și energic, artista stăpânește cu mult profesionalism un spectru larg de genuri muzicale, cu care încântă publicul ori de câte ori se află pe scenă. De această dată, ne-a cântat și încântat cu superba melodie „Acasă-i România”.
În calitate de editor al volumului „Prin ochii mei” am dorit să mă adresez celor prezenți cu o scurtă prezentare de ansamblu a cărții, punând accent pe recenzia scrisă de doamna profesor Violeta Bobocea.
Înainte de a părăsi scena, am invitat-o, în aplauzele celor prezenți, pe autoarea superbei cărți, scriitoarea Mihaela CD, adresându-i cele mai calde și sincere felicitări pentru păstrarea verticalității și a simțului civic, cu care a apărat dreptul la libertate, pentru demnitatea și tăria de caracter de a expune versiunea nealterată a realității pe care o trăim și o experimentăm în viața cotidiană.
În semn de apreciere și mulțumire pentru implicarea atât de activă în apărarea valorilor sănătoase, într-o societate tot mai confuză și zdruncinată, i-am oferit Mihaelei CD un superb buchet de flori de un roșu aprins, înflăcărat!
Cu acest moment festiv s-a încheiat prima parte a serii, iar după o scurtă pauză în care s-au făcut fotografii și Mihaela a acordat autografe doritorilor, a urmat un alt moment minunat și solemn, moment în care tortul purtând imaginea cărții a fost adus într-o ploaie de steluțe, iar spațiul restaurantului a răsunat de minunatul „La mulți ani”, „Să trăiți o mie de ani” a lui Radu Ile.
Artista Cătălina Mirică, aflată la microfon, a plusat momentul cu tradiționalul „La mulți ani”, sprijinită cu ardoare de întreaga sală. În clinchetul paharelor de șampanie, dar mai cu seamă într-o atmosferă ce radia o energie extrem de pozitivă, s-au exprimat felicitări, urări de bine și la cât mai numeroase volume în viitor.
O surpriză muzicală deosebit de savurată a fost melodia pe versurile Mihaelei CD, la care ea însăși a compus în întregime linia melodică, „Românii din lumea mare”, cântată cu mult entuziasm de Cătălina Mirică pe superbele acorduri de acordeon ale maestrului Marius Băețică, iar în câteva clipe s-a încins o horă de proporții, ce s-a extins pe toată suprafața restaurantului, clipe unice trăite cu intensitate și rezonanță.
Cântec, dans și voie bună sunt cuvintele cheie ce vor descrie a doua parte a evenimentului! Cei cinci artiști prezenți: Cătălina Mirică, Paula Alecu, George Șomle, Marius Băețică și Vasilică Cojocaru n-au precupețit nici un efort pentru a crea și oferi invitaților un spectacol de zile mari, presărat fiind de o bogată varietate de melodii dansante și de pahar. În tot acest timp, gazdele noastre au servit un meniu bogat și gustos ce a cuprins un aperitiv tradițional românesc, garnisit după gustul și tradiția autohtonă cu salată de Boeuf și salată de vinete, urmat de un platou principal cald, alcătuit din diverse fripturi aromate, cartofi și salată, ce au fost udate apoi cu o Fetească Neagră sau o Grasă de Cotnari. Nu au lipsit nici delicioșii mititei din meniu, spre răsfățarea papilelor gustative. Tortul festiv a fost și el servit alături de un pahar de șampanie.
Ringul de dans a fost solicitat la capacitate maximă pe toată durata evenimentului, șlagărele și hiturile în vogă au făcut deliciul dansatorilor. La ceas târziu în noapte, când energia și entuziasmul au cedat în fața oboselii, dar pe deplin satisfăcuți de reușita evenimentului, am urat gazdelor o noapte liniștită, urându-ne la revedere pe curând!
În liniștea calmă ce învăluia pădurea de arțari canadieni, doar goarna unui vapor de pe bătrânul fluviu St. Laurent, aflat în apropiere, a spintecat tăcerea nopții pentru o clipă, timp în care noi ne îndreptam spre șoseaua principală ce duce spre uriașa metropolă care nu doarme niciodată. Iar după mai bine de 40 de minute de condus în noapte, se zăreau milioanele de licurici ce iluminau splendidul Montreal.
Adresez infinite mulțumiri tuturor celor care au făcut ca acest minunat eveniment de mare ținută să aibă loc și invit cu această ocazie pe toți acei oameni minunați care iubesc arta, frumosul și în general tot ce este aproape de sufletul și tradițiile sfinte românești, să participe ori de câte ori au ocazia la diverse evenimente culturale din frumoasa noastră comunitate, pentru că prin unitate și interacțiune vom păstra tot ce este mai pur și mai frumos, tot ce înseamnă român și românesc!

Senior editor Johnny Ciatlos Deak / Iva LacrimioaraMAGAZIN CRITIC

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Galerie foto:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Comunicat oficial al Sfântului Munte Athos: O pereche homosexuală nu este familie. Se încalcă drepturile copiilor lipsiți de apărare, care nu au posibilitatea de a alege un mediu familial natural

lun aug. 1 , 2022
Sfânta Chinotită a Sf. Munte Athos a reacționat la faptul că un episcop al Patriarhiei Constantinopolului a botezat copilul adoptat de un cuplu de homosexuali, pozând alături de aceștia într-o biserică din Grecia, informează R3Media. Conform comunicatului, reprezentanții celor 20 de mănăstiri din Sf. Munte Athos afirmă că ideea ca un […]
Athos

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News