Comunicat oficial al Sfântului Munte Athos: O pereche homosexuală nu este familie. Se încalcă drepturile copiilor lipsiți de apărare, care nu au posibilitatea de a alege un mediu familial natural

Athos

Sfânta Chinotită a Sf. Munte Athos a reacționat la faptul că un episcop al Patriarhiei Constantinopolului a botezat copilul adoptat de un cuplu de homosexuali, pozând alături de aceștia într-o biserică din Grecia, informează R3Media.

Conform comunicatului, reprezentanții celor 20 de mănăstiri din Sf. Munte Athos afirmă că ideea ca un cuplu format din persoane de același sex să fie considerat familie, dar și adoptarea de copii de către aceștia, este străină de Evanghelia lui Hristos și de ortodoxie.

Ei deplâng faptul că un copil adoptat de un cuplu de persoane de același sex nu mai are posibilitatea de a avea o mamă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Cu ocazia recentelor apariții publice și a poziționării diferiților clerici ai Bisericii, inclusiv ierarhi, care lasă impresia că este posibil ca Biserica să accepte orice altă formă de familie, în afară de cea stabilită de Sfânta Evanghelie, Sfânta Chinotită dorește să-și exprime poziția public.

Sfântul Munte, ca loc de rugăciune și asceză, cu o neîntreruptă viață liturgică și spirituală, se roagă cu smerenie pentru toată omenirea, pentru toți oamenii fără discriminare.

Taina botezului, prin care o persoană devine membru al Bisericii și primește harul Duhului Sfânt, este, fără îndoială, expresia vizibilă a iubirii infinite a lui Dumnezeu.

Efortul de a trăi după Sfânta Evanghelie și Legea lui Dumnezeu asigură condițiile participării la tainele Bisericii.

În lumina celor de mai sus, nu am putut decât să ne exprimăm regretul pentru aparițiile publice de mai sus și pozițiile unor persoane ale Bisericii, care oferă motive pentru a scandaliza oamenii credincioși.

Este clar străin de învățătura Evangheliei și de etosul ortodox să se înțeleagă că un cuplu de același sex poate fi considerat ca o familie și să recunoască pentru acest cuplu dreptul de a adopta copii, datorită faptului că orice astfel de formă de adopție sau moștenire este contrară învățăturii Evangheliei, naturii umane dar și etosului și tradițiilor poporului nostru, în timp ce simultan încalcă drepturile elementare ale oamenilor nevinovați, ale copiilor lipsiți de apărare, care nu au posibilitatea de a alege un mediu familial natural.

Exprimăm cele de mai sus ca o voce a interesului sincer pentru cursul țării noastre, mai ales într-o perioadă atât de critică precum aceasta.

Protectoarea țării noastre și Patroana Sfântului Munte, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, să mijlocească la Domnul nostru Iisus Hristos pentru a-i conduce pe toți la pocăință și viață după lumina Evangheliei și a învățăturii Sale.

Toți cei în Sinaxa Comună Reprezentanți și Epitropi

ai celor douăzeci de Sfinte Mănăstiri din Sfântul Munte Athos, sună comunicatul, publicat de O Chilie Athonită, site administrat de părintele român Teologu din Sf. Munte Athos.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist