Categories: EducațieStiri

Aproape 13.000 de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor de legi ale educației

O campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor sale de legi ale educației a strâns aproape 13.000 de semnături. Campania declic, „Cerem demiterea de urgență a ministrului Cîmpeanu și retragerea proiectelor legilor educației” a fost semnată de 12.144 de persoane, arată siteul oficial al petiției, informează R3Media.

 

Semnatarii îi cer lui Klaus Iohannis să-l demită pe Sorin Cîmpeanu, pe care-l numesc „personaj toxic” în Guvernul României și să retragă proiectele de legi ale educației.

„Noi, semnatarii acestei scrisori, îi solicităm președintelui României, domnul Klaus Iohannis, autorul moral al proiectului „România Educată”, demiterea de urgență a ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, precum și retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educației. Credem că este de datoria șefului statului român, ca mediator și apărător al interesului superior al cetățenilor, să se implice direct pentru înlăturarea acestei figuri toxice din Guvernul României, care mimează o reformă în domeniul învățământului pentru a proteja politic noua oligarhie creată în jurul școlilor și universităților românești, care își vede acum puse la adăpost legal afacerile, fraudele și plagiatele”, susțin semnatarii.

Cîmpeanu este acuzat că a mimat consultările pe această lege, care au fost programate fix în perioada de concedii și „s-au făcut în medii controlate, politizate, cu parteneri agreați de ministru, din care au fost excluse opiniile critice la adresa proiectelor. Atunci când ele au fost totuși exprimate, au fost tratate cu ironie, aroganță și dispreț de către ministru, umilind partenerii de dialog social”.

Reamintim, în context, protestul a 100 de personalități intelectuale ale României asupra proiectelor de lege propuse de Cîmpeanu, de zilele trecute. Ministrul a răspuns cu dispreț, numindu-i „grup de interese”.

Anterior, ONG-uri de părinți, profesori universitariexperți în educație și oameni de cultură se exprimaseră fără echivoc contra acestor proiecte de lege. O analiză „punct cu punct” a acestor proiecte, realizată de cadre școlare, găsiți aici.

dezbatere „finală” care a avut loc pe 23 august, a fost doar o formalitate, așa cum a relatat și reprezentantul R3media care a asistat la tristul eveniment, transmite R3Media.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

35 de minute ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago