libris.ro

Aproape 13.000 de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor de legi ale educației

Aproape 13.000 de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor de legi ale educației

O campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor sale de legi ale educației a strâns aproape 13.000 de semnături. Campania declic, „Cerem demiterea de urgență a ministrului Cîmpeanu și retragerea proiectelor legilor educației” a fost semnată de 12.144 de persoane, arată siteul oficial al petiției, informează R3Media.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Semnatarii îi cer lui Klaus Iohannis să-l demită pe Sorin Cîmpeanu, pe care-l numesc „personaj toxic” în Guvernul României și să retragă proiectele de legi ale educației.

„Noi, semnatarii acestei scrisori, îi solicităm președintelui României, domnul Klaus Iohannis, autorul moral al proiectului „România Educată”, demiterea de urgență a ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, precum și retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educației. Credem că este de datoria șefului statului român, ca mediator și apărător al interesului superior al cetățenilor, să se implice direct pentru înlăturarea acestei figuri toxice din Guvernul României, care mimează o reformă în domeniul învățământului pentru a proteja politic noua oligarhie creată în jurul școlilor și universităților românești, care își vede acum puse la adăpost legal afacerile, fraudele și plagiatele”, susțin semnatarii.

Cîmpeanu este acuzat că a mimat consultările pe această lege, care au fost programate fix în perioada de concedii și „s-au făcut în medii controlate, politizate, cu parteneri agreați de ministru, din care au fost excluse opiniile critice la adresa proiectelor. Atunci când ele au fost totuși exprimate, au fost tratate cu ironie, aroganță și dispreț de către ministru, umilind partenerii de dialog social”.

Reamintim, în context, protestul a 100 de personalități intelectuale ale României asupra proiectelor de lege propuse de Cîmpeanu, de zilele trecute. Ministrul a răspuns cu dispreț, numindu-i „grup de interese”.

Anterior, ONG-uri de părinți, profesori universitariexperți în educație și oameni de cultură se exprimaseră fără echivoc contra acestor proiecte de lege. O analiză „punct cu punct” a acestor proiecte, realizată de cadre școlare, găsiți aici.

dezbatere „finală” care a avut loc pe 23 august, a fost doar o formalitate, așa cum a relatat și reprezentantul R3media care a asistat la tristul eveniment, transmite R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist