EEF: Evenimentul nostru “Automation your life” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code

Evenimentul nostru “Automation your life” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good. Vezi: https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8325

Evenimentul se va organiza în data de 22 octombrie 2022.

Evenimentul va consta în ateliere legate de procesul de automatizare a vieții. În instalațiile automatizate operatorul uman preia sarcini de supraveghere, de aprovizionare cu material, de transport a produselor finite, de întreținere și alte activități similare. Noile realizări ale electrotehnicii accelerează hotărâtor procesele de automatizare. In acest sens, atelierele care le propunem vin în sprijinul școlilor rurale și a copiilor de aici pentru a le deschide o perspectiva legata de ceea ce înseamna să îți faci viața mai ușoară folosind tehnologie smart.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

În cadrul evenimentului vom lucra cu plăci de dezvoltare arduino si/sau raspbery pi – la care for fi asociate prin porturi relee, motorase sau brate automate care pe baza semnalelor primite vor realiza anumite actiuni.

Ateliere de lucru pe o temă aleasă propusă vor împăți copiii pe grupe. Exemple posibile de teme:
– aprinderea unui bec printr-o comandă controlată de un releu;
– comunicarea printr-un server nodejs și un site web care poate controla semnalele;
– automatizări motorașe, brațe robotice etc.;
Va exista o premiere la final a tuturor copiilor din bugetul alocat finanțării acestui eveniment.

EURO EDUCATION FEDERATION

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

FCRCHM: În Harghita şi Covasna am ajuns la un nivel de discriminare nemaiîntâlnită a vorbitorilor de limbă română

sâm sept. 17 , 2022
Preşedintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), Dragoş Burghelia, a declarat vineri, la Universitatea de la Izvoru Mureşului, că în Harghita şi Covasna vorbitorii de limbă română sunt discriminaţi la un nivel „nemaiîntâlnit”, arătând că sunt foarte multe evenimente finanţate din bani publici unde nu există […]

Poate vă place și:

libris.ro