Categories: S.O.S România

Revolta de la Brașov comemorată de Organizația Județeană Brașov a Partidului S.O.S România

Revolta de la Brașov comemorată de Organizația Județeană Brașov a Partidului S.O.S România

Organizația Județeană Brașov a Partidului S.O.S România a comemorat eroii Revoltei de la Brașov din 15 Noiembrie 1987.
Marți, 15 Noiembrie 2022, 20 de membri din Partidul S.O.S România, filiala Brașov au inițiat o acțiune de comemorare a evenimentelor cunoscute sub denumirea de Revolta de la Brașov din 15 Noiembrie 1987.
Printre ei s-a numărat și unul dintre participanții activi la Revolta de la Brașov, vicepreședintele Organizației Județene Brașov a Partidului S.O.S România, Cristian Nicolae Bârligă. Acesta ne-a mărturisit cum a fost anchetat, interogat și torturat după ce participase la revoltă: a fost bătut cu un baston de cauciuc, a fost lovit în mod repetat peste față și peste cap, iar că metodă barbară de tortură, i s-au ars vârfurile degetelor cu chibrituri aprinse.
La ora 08:00 dimineața, pe un frig pătrunzător, la monumentul ridicat în 1997 în cinstea participanților la Revolta de la Brașov, Cristian Nicolae Bârligă, vicepreședintele Organizației Județene Brașov a Partidului S.O.S România, le-a relatat celor prezenți clipele de coșmar prin care a trecut după înăbușirea Revoltei de la Brașov din 15 Noiembrie 1987. S-a depus o coroană de flori din partea Organizației Județene Brașov S.O.S România și au fost rememorate acele clipe care au precedat Revoluția din decembrie 1989.
A fost bătut și torturat pentru a spune “cine l-a pus, cine l-a incitat” să rostească “Jos DICTATURA!”, “Jos Ceaușescu!” și alte sloganuri care au fost strigate în 15 noiembrie 1987 pe străzile din Brașov.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago