Iureșul propagandei secesioniste a UDMR, frânat pentru prima oară în Parlamentul României de către senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă

Iureșul propagandei secesioniste a UDMR, frânat pentru prima oară în Parlamentul României de către senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Ședința solemnă dedicată în Parlamentul României Zilei Naționale de 1 Decembrie, a constituit o premieră pentru ultimele trei decenii: ofensele mai puțin sau mai mult directe adresate din partea parlamentarilor UDMR către români, au fost în sfârșit contracarate de către un parlamentar român, salvându-se astfel puțin onoarea României. Singurul parlamentar care a reacționat împotriva obrăzniciei UDMR-iste a fost senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S România.

Discursul lui Csoma Botond, deputat UDMR:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid032CqhfHvhCPs9pncwhx7XPLNe3YCLnuVYALLvRymgGhCfUGWL451gGU1TDS8Na9NQl&id=100001264995706

Ieși afară! Trădătorule!”: așa a fost întâmpinat discursul secesionist, antiromânesc, al deputatului UDMR, Csoma Botond.

Deputatul UDMR Csoma Botond: „Liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc ci și unguresc, săsesc și evreiesc. Și acest lucru s-a reflectat și în textul declarației de la Alba Iulia. Mulți dintre acești lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii 50 în temnițele comuniste dar ne-au lăsat moștenire o declarație”.

Diana Iovanovici Sosoaca ședință solemnă 1 decembrie Ziua Națională:

https://fb.watch/h4OfKn4PCe/

Acesta a fost momentul când senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S România a reacționat categoric: „Ieși afară. Să-ți fie rușine! Trădătorule”.

Este pentru prima dată când discursul antiromânesc, secesionist, este taxat cu atâta virulență în Parlamentul României.

Pe de altă parte, partidele „românești”, PNL, PSD și AUR au preferat să fie solidare cu UDMR și rând pe rând, membrii acestor partide au părăsit „în semn de protest” sala, chiar când a început discursul senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Reacția partidelor „românești” relevă acum câți șacali se ascund în aceste sinecuri parlamentare, reprezentând chiar un gest de solidaritate inexplicabilă cu atitudinea iredentistă a deputatului UDMR.

Nimeni nu mai este solidar cu Constituția României, cu interesele neamului românesc, contând mai mult calculele și alianțele politice. Asta au dovedit azi, 28 noiembrie 2022, PNL, PSD și AUR, partide care nu au nicio jenă să-și trădeze Țara, Neamul, Electoratul, pământul pe care s-au născut și părinții care le-au dat viață.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

12 ore ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

15 ore ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

19 ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

o zi ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

o zi ago