Trei organizații non-guvernamentale, „Mișcarea pentru Pace”, „Fundația Vatra Neamului” și „Noua Dreaptă” organizează pe 24 ianuarie un „Marș pentru Pace”, în București și în alte localități „pentru a aminti politicienilor României că voința poporului este aceea de a nu implica țara într-un război care nu îi aparține”, informează un comunicat trimis pe adresa redacției.
Conform organizatorilor, MAPN ar fi adoptat un document, Ordinul M192/2022, prin care „s-a permis intrarea pe teritoriul României a oricăror forțe armate străine care să cantoneze în România sau doar să o traverseze, putând face posibilă declanșarea de ostilități cu alte state de pe teritoriul țării”.
În acest sens, Marșul va avea loc pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, de la ora 11:00, în Piața Victoriei. De-acolo, manifestanții vor pleca spre Piața Universității.
Organizatorii anunță că doritorii se pot înscrie la marș pe mail la adresa, „noi@vrempace.ro” sau la „tel 0754.270.034; sau pe site: www.vrempace.ro ”
„Invităm așadar pe oricine dorește ca România să nu fie implicată în conflictul militar aflat la granițele noastre să ni se alăture marți 24 ianuarie de la ora 11:00 în Piața Victoriei din București”, sună mesajul de încheiere al comunicatului.
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Donează pentru Glasul.info! În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All Authors Marius Turda […]