Site icon Glasul.info

Are habar D-nul Ciucă de Castanul Unirii de la Vişan? Şi ceilalţi “demnitari”?

24 ianuarie 2023 la Castanul Unirii de la Vişan!

24 ianuarie 2023 la Castanul Unirii de la Vişan!

A fost 24 ianuarie 2023.

România a sărbătorit Ziua Unirii.

Au fost manifestări la București și Iași.

Nu știu de ce la Iași nu s-a sărbătorit ziua de 5 ianuarie, zi în care a fost ales Cuza domn al Moldovei.

Pe 24 ianuarie a fost ales Cuza domn al Munteniei.

Iată cum descrie un ziarist de la TIMPUL aceste manifestări din cele două foste capitale.

Incisiv şi frustrant articolul ziaristului Mihai Ogrinji. Pune “degetul pe rană”!

Ar fi meritat un sincer BRAVO, numai că el, dar încă şi alţi numeroşi confraţi de breaslă şi mai mulţi “istorici” continuă să folosescă parşiv sintagma nelegiuită de … Mica Unire…!

Nu, Domnule Ogrinji, Unirea Principatelor reprezintă de departe URIAŞA victorie a înfăptuirii ţelului de Unire exprimat răspicat la Revoluţia din 1848! Să ţineţi asta bine minte!

Cât priveşte “bălăcărelile” sărbătorii Unirii de la Iaşi şi Bucureşti aveţi mare dreptate în a le înfiera. E o blasfemie faţă de făuritorii Unirii, care au pus mai presus de interesele personale pe cel al naţiunii române.

Adevărata sărbătorire a Zilei Naţionale a Unirii Principatelor are loc la Iaşi, la Castanul Unirii de la Vişan, singurul martor viu al acelor zile fierbinţi de sub măreţia Castanului când s-a plămădit subversiv aluatul Unirii. Din păcate, în vârstă de 276 de ani, Castanul Unirii de la Vişan-Iaşi, dublu Monument, se află tot în proprietatea privată în care a fost re-descoperit în 2002, fără a fi fost repus de atunci încoace în drepturile sale monumentale, deşi s-au făcut intervenţii la toate instituţiile îndrituite ale României (Primărie, CJ, Prefectură, Ministerul Culturii, Guvern)!

Ei, bine, numai la Castanul Unirii de la Vişan Hora Unirii întinsă în jurul acestuia este simţită sufleteşte, cu mândrie patriotică, aşa cum a fost şi anul acesta! Are habar D-nul Ciucă de Castanul Unirii de la Vişan? Şi ceilalţi “demnitari” ?

Cu simţire, Mihai Caba

Exit mobile version