Are habar D-nul Ciucă de Castanul Unirii de la Vişan? Şi ceilalţi „demnitari”?

A fost 24 ianuarie 2023.

România a sărbătorit Ziua Unirii.

Au fost manifestări la București și Iași.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Nu știu de ce la Iași nu s-a sărbătorit ziua de 5 ianuarie, zi în care a fost ales Cuza domn al Moldovei.

Pe 24 ianuarie a fost ales Cuza domn al Munteniei.

Iată cum descrie un ziarist de la TIMPUL aceste manifestări din cele două foste capitale.

Incisiv şi frustrant articolul ziaristului Mihai Ogrinji. Pune „degetul pe rană”!

Ar fi meritat un sincer BRAVO, numai că el, dar încă şi alţi numeroşi confraţi de breaslă şi mai mulţi „istorici” continuă să folosescă parşiv sintagma nelegiuită de … Mica Unire…!

Nu, Domnule Ogrinji, Unirea Principatelor reprezintă de departe URIAŞA victorie a înfăptuirii ţelului de Unire exprimat răspicat la Revoluţia din 1848! Să ţineţi asta bine minte!

Cât priveşte „bălăcărelile” sărbătorii Unirii de la Iaşi şi Bucureşti aveţi mare dreptate în a le înfiera. E o blasfemie faţă de făuritorii Unirii, care au pus mai presus de interesele personale pe cel al naţiunii române.

Adevărata sărbătorire a Zilei Naţionale a Unirii Principatelor are loc la Iaşi, la Castanul Unirii de la Vişan, singurul martor viu al acelor zile fierbinţi de sub măreţia Castanului când s-a plămădit subversiv aluatul Unirii. Din păcate, în vârstă de 276 de ani, Castanul Unirii de la Vişan-Iaşi, dublu Monument, se află tot în proprietatea privată în care a fost re-descoperit în 2002, fără a fi fost repus de atunci încoace în drepturile sale monumentale, deşi s-au făcut intervenţii la toate instituţiile îndrituite ale României (Primărie, CJ, Prefectură, Ministerul Culturii, Guvern)!

Ei, bine, numai la Castanul Unirii de la Vişan Hora Unirii întinsă în jurul acestuia este simţită sufleteşte, cu mândrie patriotică, aşa cum a fost şi anul acesta! Are habar D-nul Ciucă de Castanul Unirii de la Vişan? Şi ceilalţi „demnitari” ?

Cu simţire, Mihai Caba

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Diana Iovanovici-Șoșoacă face Partidul S.O.S. România cunoscut la nivel internațional! Un nou amplu material în presa liberă din Polonia

mar ian. 31 , 2023
Pentru a doua oară, ziarul Myśl Polska din Polonia îi dedică doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă un amplu material în ediția online a publicației, vorbind despre discriminarea gravă la care sunt supuși românii din Ucraina după legea minorităților naționale adoptată de către autoritățile ucrainene și totodată despre reacția publică a Președintelui […]
Diana Iovanovici-Șoșoacă face Partidul S.O.S. România cunoscut la nivel internațional! Un nou amplu material în presa liberă din Polonia

Poate vă place și:

libris.ro