Diana Șoșoacă a trezit din nou autoritățile din somn: a provocat reacția Bucureștiului la norul radioactiv din Ucraina

După tăcerea asurzitoare a presei și a autorităților privitoare la norul radioactiv din Ucraina provocat de explozia unui depozit de arme cu uraniu sărăcit din Ucraina lovit de armata rusă pe 13 mai dimineața, ca urmare a unui live făcut joi seara de senatorul Diana Șoșoacă joi seara și care a atins cifra de 165 de mii de vizualizări, vineri, atât presa, cât și autoritățile au ”descoperit” subiectul. Senatorul Diana Șoșoacă s-a referit la acest subiect și într-un interviu vineri dimineața la BZI Live, pentru ca după masă să reacționeze și autoritățile din România.

„Îmi pare rău să vă spun că există explozie nucleară în Ucraina, în depozitele de muniţie nucleară NATO. Acțiunea a creat iritare în Polonia şi Germania, populaţia este nervoasă. Ieri eram în drum spre Iaşi şi în faţa mea era un convoi de kilometri de armament pe care l-am urmărit o oră. Nu ai voie să-l întreci. Se întâmplă, avem atac nuclear, luni spre marţi s-a petrecut. Informaţia a fost dată, dar nu în maniera asta. Am fost sunată de un general şi mi-a spus de ce tac? Radiaţiile şi praful uranian au fost în Polonia. În acel depozit se aflau obuze de tanc cu uraniu sărăcit. Nivelurile de radioactivitate au fost măsurate de universităţile din Polonia. Praful a fost suflat de vânt, iar în două zile a ajuns la 400 de km distanţă. Cei care au fost în aer liber şi respiră praful vor suferi de boli respiratorii grave. Va fi otrăvită şi apa. Toate acestea pentru că NATO nu a realizat ce se petrece dacă intervine între războiul dintre Ucraina şi Rusia, spune un profesor. Solul şi subsolul au fost contaminate. În presă poloneză un colonel a spus că planul a fost distribuirea obuzelor în Ucraina. Există acum o posibilitate ca acest incident să oprească distribuirea armelor nucleare”, a transmis Diana Șoșoacă în interviul live.

Imediat, autoritățile au sărit să spună, prin Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, că nu au fost sesizate modificări în ceea ce privește nivelul radiațiilor, nici în țara noastră și nici în Ucraina, și, la fel, autoritățile din Ucraina au negat incidentul. Totul numai după ce senatorul Diana Șoșoacă a adus la cunoștință faptele de o gravitate fără seamăn la cunoștința publicului din România.

„Ruşii au răbdare şi echilibru, dar nu la nesfârşit. În Germania este radioactivitatea ridicată. La Iaşi este 0,12 la sută radioactivitate. Sunt singurul politician care s-a interesat. Am intrat în legătură cu multe persoane, vă voi ţine la curent dacă va creşte nivelul… Polonia este în mare pericol, radioactivitatea a crescut de 12 ori, iar în Germania de 15 ori. Să sperăm că vântul nu va aduce către noi praful radioactiv, mai ţineţi minte ce s-a întâmpla la Cernobîl. Eram copil şi ne punea să mergem cu fular la gură şi-mi dădea mama pastile cu iod. Iodul nu se găsea atunci. Atenţie, nu luaţi pastile cu iod pentru că vă vor ataca sistemul, vorbiţi cu medici calificaţi. Nu se ia oricum, de oricine. Aveţi grijă şi nu vă apucaţi să faceţi aşa ceva. În România nu avem probleme, suntem în grafic. Eu vă dau informaţiile exacte. Miercurea viitoare voi sesiza instituţiile din România şi la NATO voi trimite un memoriu. Nu voi permite ca ţara mea să fie supusă la aşa ceva. Trebuie începute discuţiile de pace. Sunt zeci de mii de cetăţeni afectaţi, ce dacă nu sunt români. De acolo dacă se porneşte un vânt cumplit, nu e de glumă”, a mai spus președintele S.O.S. România pe această temă la BZI Live vineri dimineață.

Editor

Editor

Lasă un răspuns