Diana Șoșoacă a trezit din nou autoritățile din somn: a provocat reacția Bucureștiului la norul radioactiv din Ucraina

După tăcerea asurzitoare a presei și a autorităților privitoare la norul radioactiv din Ucraina provocat de explozia unui depozit de arme cu uraniu sărăcit din Ucraina lovit de armata rusă pe 13 mai dimineața, ca urmare a unui live făcut joi seara de senatorul Diana Șoșoacă joi seara și care a atins cifra de 165 de mii de vizualizări, vineri, atât presa, cât și autoritățile au ”descoperit” subiectul. Senatorul Diana Șoșoacă s-a referit la acest subiect și într-un interviu vineri dimineața la BZI Live, pentru ca după masă să reacționeze și autoritățile din România.

„Îmi pare rău să vă spun că există explozie nucleară în Ucraina, în depozitele de muniţie nucleară NATO. Acțiunea a creat iritare în Polonia şi Germania, populaţia este nervoasă. Ieri eram în drum spre Iaşi şi în faţa mea era un convoi de kilometri de armament pe care l-am urmărit o oră. Nu ai voie să-l întreci. Se întâmplă, avem atac nuclear, luni spre marţi s-a petrecut. Informaţia a fost dată, dar nu în maniera asta. Am fost sunată de un general şi mi-a spus de ce tac? Radiaţiile şi praful uranian au fost în Polonia. În acel depozit se aflau obuze de tanc cu uraniu sărăcit. Nivelurile de radioactivitate au fost măsurate de universităţile din Polonia. Praful a fost suflat de vânt, iar în două zile a ajuns la 400 de km distanţă. Cei care au fost în aer liber şi respiră praful vor suferi de boli respiratorii grave. Va fi otrăvită şi apa. Toate acestea pentru că NATO nu a realizat ce se petrece dacă intervine între războiul dintre Ucraina şi Rusia, spune un profesor. Solul şi subsolul au fost contaminate. În presă poloneză un colonel a spus că planul a fost distribuirea obuzelor în Ucraina. Există acum o posibilitate ca acest incident să oprească distribuirea armelor nucleare”, a transmis Diana Șoșoacă în interviul live.

Imediat, autoritățile au sărit să spună, prin Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, că nu au fost sesizate modificări în ceea ce privește nivelul radiațiilor, nici în țara noastră și nici în Ucraina, și, la fel, autoritățile din Ucraina au negat incidentul. Totul numai după ce senatorul Diana Șoșoacă a adus la cunoștință faptele de o gravitate fără seamăn la cunoștința publicului din România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

„Ruşii au răbdare şi echilibru, dar nu la nesfârşit. În Germania este radioactivitatea ridicată. La Iaşi este 0,12 la sută radioactivitate. Sunt singurul politician care s-a interesat. Am intrat în legătură cu multe persoane, vă voi ţine la curent dacă va creşte nivelul… Polonia este în mare pericol, radioactivitatea a crescut de 12 ori, iar în Germania de 15 ori. Să sperăm că vântul nu va aduce către noi praful radioactiv, mai ţineţi minte ce s-a întâmpla la Cernobîl. Eram copil şi ne punea să mergem cu fular la gură şi-mi dădea mama pastile cu iod. Iodul nu se găsea atunci. Atenţie, nu luaţi pastile cu iod pentru că vă vor ataca sistemul, vorbiţi cu medici calificaţi. Nu se ia oricum, de oricine. Aveţi grijă şi nu vă apucaţi să faceţi aşa ceva. În România nu avem probleme, suntem în grafic. Eu vă dau informaţiile exacte. Miercurea viitoare voi sesiza instituţiile din România şi la NATO voi trimite un memoriu. Nu voi permite ca ţara mea să fie supusă la aşa ceva. Trebuie începute discuţiile de pace. Sunt zeci de mii de cetăţeni afectaţi, ce dacă nu sunt români. De acolo dacă se porneşte un vânt cumplit, nu e de glumă”, a mai spus președintele S.O.S. România pe această temă la BZI Live vineri dimineață.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Lasă un răspuns

Next Post

România este în faliment! Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?

Dum mai 21 , 2023
România este în faliment! O dovedește faptul că sute de bătrâni aflați sub pragul sărăciei se trezesc cu noaptea în cap și merg la talciocul din Iași cu tot felul de mărunțișuri pentru a putea pune o pâine pe masă sau pentru a mai strânge ceva bănuți cu care să-și […]
România este în faliment! Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?

Poate vă place și:

libris.ro