România este în faliment! Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?

România este în faliment! Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?

România este în faliment! O dovedește faptul că sute de bătrâni aflați sub pragul sărăciei se trezesc cu noaptea în cap și merg la talciocul din Iași cu tot felul de mărunțișuri pentru a putea pune o pâine pe masă sau pentru a mai strânge ceva bănuți cu care să-și permită să-și plătească facturile la utilități, care au ajuns la niște prețuri exagerat de mari.

Bătrânii noștri au ajuns să fie dispuși să-și vândă de disperare de prin casă lucruri de care alți oameni nu s-ar despărți niciodată: fotografii vechi de familie, diverse distincții primite, medalii, diplome, trofee, manuscrise, colecții de timbre, de bancnote, monede, insigne, material militar, cărți vechi, antichități, sculpturi, porțelanuri, argintărie, podoabe, bijuterii, etc

Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?

La marginea talciocului din Iași, înspre pădure, un bătrânel își vindea până și o iconiță veche pe prețul unei pâini. Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini? Așa de rău au ajuns bătrânii noștri după o viață de muncă, plină de sacrificii? După zeci de ani muncă? Aici i-au adus pe bătrânii noștri cei care au parazitat de decenii întregi bugetul de pensii?

Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?

În general, obiectele de cult, obiectele religioase, sunt ultimele obiecte de care bătrânii noștri sunt dispuși să se despartă. În cazul în care ajung să-și vândă până și aceste obiecte, înseamnă că sunt cu adevărat în situații disperate.

Faptul că bugetul de pensii nu este destinat exclusiv celor care au contribuit din salarii toată viața lor și prin intermediul partidelor trădătoare PNL, PSD, UDMR, etc se parazitează bugetul de pensii prin introducerea multor categorii de așa zis pensionari a căror indemnizație sau pensie nu se bazează exclusiv pe principiul contributivității, face ca bătrânii care au muncit în unele cazuri chiar și peste 40 de ani, să aibă niște pensii mizerabile și să le fie foarte greu să se descurce cu banii.

Talciocul din Iași, 21 Mai 2023
Talciocul din Iași, 21 Mai 2023
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns