România este în faliment! Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini?
România este în faliment! O dovedește faptul că sute de bătrâni aflați sub pragul sărăciei se trezesc cu noaptea în cap și merg la talciocul din Iași cu tot felul de mărunțișuri pentru a putea pune o pâine pe masă sau pentru a mai strânge ceva bănuți cu care să-și permită să-și plătească facturile la utilități, care au ajuns la niște prețuri exagerat de mari.
Bătrânii noștri au ajuns să fie dispuși să-și vândă de disperare de prin casă lucruri de care alți oameni nu s-ar despărți niciodată: fotografii vechi de familie, diverse distincții primite, medalii, diplome, trofee, manuscrise, colecții de timbre, de bancnote, monede, insigne, material militar, cărți vechi, antichități, sculpturi, porțelanuri, argintărie, podoabe, bijuterii, etc
La marginea talciocului din Iași, înspre pădure, un bătrânel își vindea până și o iconiță veche pe prețul unei pâini. Ce te poate face să-ți vinzi iconița din casă pe prețul unei pâini? Așa de rău au ajuns bătrânii noștri după o viață de muncă, plină de sacrificii? După zeci de ani muncă? Aici i-au adus pe bătrânii noștri cei care au parazitat de decenii întregi bugetul de pensii?
În general, obiectele de cult, obiectele religioase, sunt ultimele obiecte de care bătrânii noștri sunt dispuși să se despartă. În cazul în care ajung să-și vândă până și aceste obiecte, înseamnă că sunt cu adevărat în situații disperate.
Faptul că bugetul de pensii nu este destinat exclusiv celor care au contribuit din salarii toată viața lor și prin intermediul partidelor trădătoare PNL, PSD, UDMR, etc se parazitează bugetul de pensii prin introducerea multor categorii de așa zis pensionari a căror indemnizație sau pensie nu se bazează exclusiv pe principiul contributivității, face ca bătrânii care au muncit în unele cazuri chiar și peste 40 de ani, să aibă niște pensii mizerabile și să le fie foarte greu să se descurce cu banii.
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment