Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: “Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale să ia un taxi, doi străini”

Pentru atitudinea sa antiromânească față de monumentele românești din Cluj-Napoca, pe Emil Boc se pun toate tunurile. Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și fără plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: “Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale să ia un taxi, doi străini”, scrie o clujeană pe contul ei de socializare.

“A apărut o poză în care se compară verdeața și florile Teatrului Național din Iași cu griul pavajului nou-montat în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca. De acord, urât, gri, bani publici cheltuiți aiurea.

Ceea ce nu se spune însă, crima odioasă făcută la Cluj, nu este pavajul gri din față, ci este inima gri dinăuntrul celui care și-a dat acordul ca statuile poeților Mihai Eminescu și Lucian Blaga să fie repuse după renovare fără socluri și fără nume. Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale sa ia un taxi, doi străini.

Mentionez ca la Cluj în numele renovării unor străzi s-au mai blasfemiat statui după cum urmează: ȘCOALA ARDELEANĂ, EMIL RACOVIȚĂ, IULIU MANIU și ar fi pe cale sa se atingă si de ansamblul statuar “Horea, Cloșca și Crișan” care oricum e îndosit undeva într-un spațiu puțin vizibil.

Cinste celor care au repus simbolic numele celor doi poeți si au dat o lecție impostorilor culturii române!

Surse foto: stiridecluj si Asociatia Culturala Avram Iancu”, a scris pe facebook clujeanca Smaranda Nicoleta Lup

Foto: Facebook / Smaranda Nicoleta Lup

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

o zi ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago