Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: “Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale să ia un taxi, doi străini”

Pentru atitudinea sa antiromânească față de monumentele românești din Cluj-Napoca, pe Emil Boc se pun toate tunurile. Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și fără plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: “Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale să ia un taxi, doi străini”, scrie o clujeană pe contul ei de socializare.

“A apărut o poză în care se compară verdeața și florile Teatrului Național din Iași cu griul pavajului nou-montat în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca. De acord, urât, gri, bani publici cheltuiți aiurea.

Ceea ce nu se spune însă, crima odioasă făcută la Cluj, nu este pavajul gri din față, ci este inima gri dinăuntrul celui care și-a dat acordul ca statuile poeților Mihai Eminescu și Lucian Blaga să fie repuse după renovare fără socluri și fără nume. Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale sa ia un taxi, doi străini.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mentionez ca la Cluj în numele renovării unor străzi s-au mai blasfemiat statui după cum urmează: ȘCOALA ARDELEANĂ, EMIL RACOVIȚĂ, IULIU MANIU și ar fi pe cale sa se atingă si de ansamblul statuar “Horea, Cloșca și Crișan” care oricum e îndosit undeva într-un spațiu puțin vizibil.

Cinste celor care au repus simbolic numele celor doi poeți si au dat o lecție impostorilor culturii române!

Surse foto: stiridecluj si Asociatia Culturala Avram Iancu”, a scris pe facebook clujeanca Smaranda Nicoleta Lup

Foto: Facebook / Smaranda Nicoleta Lup

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

(VIDEO) Dragoş Burghelia, președintele FCRCHM: "Fizic, românii din Harghita şi Covasna vor dispărea în câteva generaţii"

vin aug. 18 , 2023
Dragoş Burghelia, președintele FCRCHM: “Fără o politică fermă pe termen lung pentru Harghita și Covasna, românii din cele două județe vor dispărea în întregime” “Statul român are obligația de a interveni în mod direct, de a ne ajuta și de a ne susține. Noi facem tot ce ne stă în […]
(VIDEO) Dragoş Burghelia, președintele FCRCHM: "Fizic, românii din Harghita şi Covasna vor dispărea în câteva generaţii", Foto: Facebook / Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Poate vă place și:

libris.ro