Carei

Catarg cu tricolor românesc aprobat pentru o dată incertă în Piața Avram Iancu din Carei. Un consilier UDMR nu a votat proiectul

Astăzi, 26 septembrie 2023, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei. Au fost prezenți 18 consilieri din cei 19. Locul de desfășurare a fost din nou în Sala Festivă doar cu picturi maghiare deși sala respectivă a fost cea în care a avut loc adunarea de alegere a delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Unul dintre proiectele supuse votului consilierilor a fost cel potrivit căruia se solicita amplasarea unui catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu de către asociația Rezervistul Militar. Din partea asociației a participat la ședință Mircea Bumb.

A fost ultimul proiect de pe Ordinea de zi, practic de pe suplimentul la Ordinea de zi. Pentru acest proiect, consilierii UDMR au solicitat o pauză în care au părăsit sala pentru consultări private. Practic, au avut nevoie de  o gură de aer înainte de a vota acest proiect.

Reveniți în sala de ședință, consiliera Venig a afirmat că sunt de acord să se amplaseze catargul după începerea lucrărilor de modernizare a pieței Avram Iancu. Afirmațiile ei au fost întărite de primarul evazionist Kovacs. Supus  la vot, proiectul a întrunit sufragiile a 17 consilieri.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

În sala de desfășurare a ședințelor de CL Carei nu există sonorizare. Administrația Kovacs-Keizer nu vrea microfoane la ședințele de CL așa cum se procedează în lumea civilizată. Au rămas ancorați în Evul Mediu.

Ansamblul monumental Avram Iancu  Carei a fost reabilitat la inițiativa ing.Ilie Ciută, singurul care a depus proiect de hotărâre în acest sens.

https://www.buletindecarei.ro/2019/10/este-calcul-este-tot-sa-vina-cineva-care-sa-indrazneasca-sa-l-faca-spune-primarul-din-carei-cand-vine-vorba-de-ansamblu-monumental-avram-iancu-video.html/embed#?secret=qPpdt7d8oM

La ora actuală, ansamblul este străjuit de 2 catarge cu tricolor cu efigia  Eroului Național Avram Iancu.

Buletin de Carei

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

17 Mai 1919 – Teodor Pirici, olteanul care a eliberat Aradul

La data de 17 mai 1919, locuitorii Aradului întâmpinau cu multă lumină în ochi și căldură…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații muzeelor din Nordul Moldovei sunt hotărâți să boicoteze anul acesta…

18 ore ago

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

o zi ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

2 zile ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

2 zile ago