Catarg cu tricolor românesc aprobat pentru o dată incertă în Piața Avram Iancu din Carei. Un consilier UDMR nu a votat proiectul

Astăzi, 26 septembrie 2023, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei. Au fost prezenți 18 consilieri din cei 19. Locul de desfășurare a fost din nou în Sala Festivă doar cu picturi maghiare deși sala respectivă a fost cea în care a avut loc adunarea de alegere a delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Unul dintre proiectele supuse votului consilierilor a fost cel potrivit căruia se solicita amplasarea unui catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu de către asociația Rezervistul Militar. Din partea asociației a participat la ședință Mircea Bumb.

A fost ultimul proiect de pe Ordinea de zi, practic de pe suplimentul la Ordinea de zi. Pentru acest proiect, consilierii UDMR au solicitat o pauză în care au părăsit sala pentru consultări private. Practic, au avut nevoie de  o gură de aer înainte de a vota acest proiect.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Reveniți în sala de ședință, consiliera Venig a afirmat că sunt de acord să se amplaseze catargul după începerea lucrărilor de modernizare a pieței Avram Iancu. Afirmațiile ei au fost întărite de primarul evazionist Kovacs. Supus  la vot, proiectul a întrunit sufragiile a 17 consilieri.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

În sala de desfășurare a ședințelor de CL Carei nu există sonorizare. Administrația Kovacs-Keizer nu vrea microfoane la ședințele de CL așa cum se procedează în lumea civilizată. Au rămas ancorați în Evul Mediu.

Ansamblul monumental Avram Iancu  Carei a fost reabilitat la inițiativa ing.Ilie Ciută, singurul care a depus proiect de hotărâre în acest sens.

https://www.buletindecarei.ro/2019/10/este-calcul-este-tot-sa-vina-cineva-care-sa-indrazneasca-sa-l-faca-spune-primarul-din-carei-cand-vine-vorba-de-ansamblu-monumental-avram-iancu-video.html/embed#?secret=qPpdt7d8oM

La ora actuală, ansamblul este străjuit de 2 catarge cu tricolor cu efigia  Eroului Național Avram Iancu.

Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

AUTORIZATIA DE MEDIU 2023 -CRITERII SI ASPECTE IMPORTANTE PENTRU OPERATORII ECONOMICI

mar sept. 26 , 2023
Autorizatia de mediu  –criteriile si aspectele importante pentru operatorii economici reprezinta un subiect de mare interes pentru multi dintre clientii nostri si primim foarte des solicitari si intrebari despre etapele procesului de obtinere si/sau diferite provocari punctuale pe care detinerea unei AUTORIZATII de mediu le implica. Prin prezentul articol ne dorim sa […]
AUTORIZATIA DE MEDIU 2023 -CRITERII SI ASPECTE IMPORTANTE PENTRU OPERATORII ECONOMICI

Poate vă place și:

libris.ro