libris.ro

Catarg cu tricolor românesc aprobat pentru o dată incertă în Piața Avram Iancu din Carei. Un consilier UDMR nu a votat proiectul

Catarg cu tricolor românesc aprobat pentru o dată incertă în Piața Avram Iancu din Carei. Un consilier UDMR nu a votat proiectul

Astăzi, 26 septembrie 2023, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei. Au fost prezenți 18 consilieri din cei 19. Locul de desfășurare a fost din nou în Sala Festivă doar cu picturi maghiare deși sala respectivă a fost cea în care a avut loc adunarea de alegere a delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Unul dintre proiectele supuse votului consilierilor a fost cel potrivit căruia se solicita amplasarea unui catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu de către asociația Rezervistul Militar. Din partea asociației a participat la ședință Mircea Bumb.

A fost ultimul proiect de pe Ordinea de zi, practic de pe suplimentul la Ordinea de zi. Pentru acest proiect, consilierii UDMR au solicitat o pauză în care au părăsit sala pentru consultări private. Practic, au avut nevoie de  o gură de aer înainte de a vota acest proiect.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Reveniți în sala de ședință, consiliera Venig a afirmat că sunt de acord să se amplaseze catargul după începerea lucrărilor de modernizare a pieței Avram Iancu. Afirmațiile ei au fost întărite de primarul evazionist Kovacs. Supus  la vot, proiectul a întrunit sufragiile a 17 consilieri.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

În sala de desfășurare a ședințelor de CL Carei nu există sonorizare. Administrația Kovacs-Keizer nu vrea microfoane la ședințele de CL așa cum se procedează în lumea civilizată. Au rămas ancorați în Evul Mediu.

Ansamblul monumental Avram Iancu  Carei a fost reabilitat la inițiativa ing.Ilie Ciută, singurul care a depus proiect de hotărâre în acest sens.

https://www.buletindecarei.ro/2019/10/este-calcul-este-tot-sa-vina-cineva-care-sa-indrazneasca-sa-l-faca-spune-primarul-din-carei-cand-vine-vorba-de-ansamblu-monumental-avram-iancu-video.html/embed#?secret=qPpdt7d8oM

La ora actuală, ansamblul este străjuit de 2 catarge cu tricolor cu efigia  Eroului Național Avram Iancu.

Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info