Austria prospera de pe urma petrolului romanesc in timp ce romanii platesc cel mai mare pret la benzina din Europa
Marţi, 26 septembrie, în declaraţia sa politică, deputatul neafiliat Nagy Vasile s-a referit la un aspect important al zilelor noastre şi anume la resursele energetice ale României.
“România are o istorie bogată de peste 150 de ani în ceea ce priveşte industria extracţiei de petrol, iar în contextul global, ţara noastră a jucat un rol semnificativ încă din secolul al XIX-lea. Bucureştiul a fost primul oraş din lume iluminat public cu petrol lampant. Acest petrol, produs la Ploieşti, se distingea prin calităţile sale deosebite: era incolor şi inodor, ardea cu o flacără luminoasă şi constantă, fără fum şi fără a lăsa cenuşă sau compuşi răşinoşi. Această inovaţie a dus la iluminarea cu petrol a oraşului, cu peste 1000 de felinare începând cu 1 aprilie 1857.
Industria petrolului a fost un factor esenţial pentru creşterea economică a României în perioada interbelică, clasându-se ca una dintre cele mai mari din lume. În 1936, producţia de petrol a atins nivelul maxim, iar ţara noastră s-a situat pe locul cinci în topul exportatorilor de petrol la nivel global, după Indiile Olandeze, Iran, SUA şi Venezuela.
Deputatul Nagy Vasile a precizat că: astăzi, rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare, iar sectorul energetic se confruntă cu provocări majore legate de sustenabilitate şi diversificare. Cu toate acestea, ţara noastră dispune de resurse considerabile în Marea Neagră, iar investiţiile în energii regenerabile sunt pe cale să redefinească peisajul energetic.
În acest context, explorarea şi dezvoltarea resurselor energetice sustenabile şi inovarea în industria petrolieră şi a gazelor sunt esenţiale pentru viitorul energetic al României. Acest sector rămâne un contributor important la economia ţării şi un element cheie în strategia de dezvoltare economică durabilă. Cu toate acestea, pentru a face faţă provocărilor viitoare şi pentru a-şi menţine poziţia în economia globală, România trebuie să continue să investească în cercetare-dezvoltare şi să adopte politici energetice inteligente şi durabile.
De asemenea, trebuie să se concentreze pe diversificarea surselor de energie şi să promoveze eficienţa energetică pentru a asigura un viitor energetic stabil şi durabil. În concluzie, deputatul Nagy Vasile a specificat că pentru a asigura un viitor energetic durabil, România trebuie să continue să investească în inovaţie şi cercetare-dezvoltare în sectorul energetic. Diversificarea surselor de energie, promovarea energiei regenerabile şi îmbunătăţirea eficienţei energetice sunt imperative pentru a face faţă provocărilor actuale şi pentru a contribui la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.
De asemenea, este esenţial ca România să se angajeze într-o tranziţie energetică inteligentă şi să adopte politici energetice sustenabile, care să asigure un echilibru între dezvoltarea economică şi protejarea mediului înconjurător. Astfel, ţara noastră poate să-şi continue tradiţia de inovaţie în industria energetică şi să îşi asigure un loc solid în peisajul energetic global. Vă mulţumesc!”, se arată în declarația politică a deputatului neafiliat Nagy Vasile
19 Iunie 1821 - Bătălia de la Drăgășani a avut loc pe 7/19 iunie 1821…
Pe 19 iunie 1824, în satul Șepreuș (județul Arad, Transilvania), a izbucnit o răscoală țărănească…
„În faţa proporţiei de masă a bejeniei, autorităţile sunt silite să ia măsuri de întărire…
Aceasta este o relatare istorică semnificativă despre rezistența identitară în fața maghiarizării forțate în perioada…
Domnule Președinte, Doamnă Avocat al Poporului, Domnilor judecătoriai CCR, Considerăm că vă revine o imensă responsabilitate deoarece,…
17 Iunie 1910 - Primul zbor al lui Aurel Vlaicu pe Dealul Cotrocenilor Aurel Vlaicu…
Leave a Comment