libris.ro

Avertisment sumbru: rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare!

Avertisment sumbru: rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare!

Marţi, 26 septembrie, în declaraţia sa politică, deputatul neafiliat Nagy Vasile s-a referit la un aspect important al zilelor noastre şi anume la resursele energetice ale României.

„România are o istorie bogată de peste 150 de ani în ceea ce priveşte industria extracţiei de petrol, iar în contextul global, ţara noastră a jucat un rol semnificativ încă din secolul al XIX-lea. Bucureştiul a fost primul oraş din lume iluminat public cu petrol lampant. Acest petrol, produs la Ploieşti, se distingea prin calităţile sale deosebite: era incolor şi inodor, ardea cu o flacără luminoasă şi constantă, fără fum şi fără a lăsa cenuşă sau compuşi răşinoşi. Această inovaţie a dus la iluminarea cu petrol a oraşului, cu peste 1000 de felinare începând cu 1 aprilie 1857.

Industria petrolului a fost un factor esenţial pentru creşterea economică a României în perioada interbelică, clasându-se ca una dintre cele mai mari din lume. În 1936, producţia de petrol a atins nivelul maxim, iar ţara noastră s-a situat pe locul cinci în topul exportatorilor de petrol la nivel global, după Indiile Olandeze, Iran, SUA şi Venezuela.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Deputatul Nagy Vasile a precizat că: astăzi, rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare, iar sectorul energetic se confruntă cu provocări majore legate de sustenabilitate şi diversificare. Cu toate acestea, ţara noastră dispune de resurse considerabile în Marea Neagră, iar investiţiile în energii regenerabile sunt pe cale să redefinească peisajul energetic.

În acest context, explorarea şi dezvoltarea resurselor energetice sustenabile şi inovarea în industria petrolieră şi a gazelor sunt esenţiale pentru viitorul energetic al României. Acest sector rămâne un contributor important la economia ţării şi un element cheie în strategia de dezvoltare economică durabilă. Cu toate acestea, pentru a face faţă provocărilor viitoare şi pentru a-şi menţine poziţia în economia globală, România trebuie să continue să investească în cercetare-dezvoltare şi să adopte politici energetice inteligente şi durabile.

De asemenea, trebuie să se concentreze pe diversificarea surselor de energie şi să promoveze eficienţa energetică pentru a asigura un viitor energetic stabil şi durabil. În concluzie, deputatul Nagy Vasile a specificat că pentru a asigura un viitor energetic durabil, România trebuie să continue să investească în inovaţie şi cercetare-dezvoltare în sectorul energetic. Diversificarea surselor de energie, promovarea energiei regenerabile şi îmbunătăţirea eficienţei energetice sunt imperative pentru a face faţă provocărilor actuale şi pentru a contribui la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

De asemenea, este esenţial ca România să se angajeze într-o tranziţie energetică inteligentă şi să adopte politici energetice sustenabile, care să asigure un echilibru între dezvoltarea economică şi protejarea mediului înconjurător. Astfel, ţara noastră poate să-şi continue tradiţia de inovaţie în industria energetică şi să îşi asigure un loc solid în peisajul energetic global. Vă mulţumesc!”, se arată în declarația politică a deputatului neafiliat Nagy Vasile

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info