Stiri

SCANDAL MONSTRU în Senat între Șoșoacă și Tanczos Barna pe tema steagului Ținutului Secuiesc

Luni, 13 noiembrie, tocmai de „Ziua limbii maghiare” (n.r. de ce pupăza ar trebui să existe o zi a limbii maghiare în România, după secole de maghiarizare forțată?), o zi instituită prin Legea 279/2015 la inițiativa UDMR, în Senatul României a izbucnit un scandal monstru pe altă temă controversată: steagul iredentist și secesionist al așa zisului ținut secuiesc.

Senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele unui partid pe care UDMR, USR, PSD și PNL îl consideră extremist, Partidul S.O.S. România, a considerat inacceptabil ceea ce se întâmplă în Senatul României, acolo unde senatorul UDMR Tanczos Barna a spus de la tribuna Senatului că se va arbora în continuare drapelul așa zisului ținut secuiesc.

„Este inacceptabil ceea ce se întâmplă! UDMR-ul a afirmat în plenul camerei Senatului că Ținutul Secuiesc există și că vor arbora drapelul ținutului Secuiesc în țară oriunde. Este inacceptabil ceea ce se întâmplă în Senatul României! Nu vă supărați domnule președinte (n.r. președintele Senatului), nu treceți peste acest moment pentru că este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat! Este un cat de ÎNALTĂ TRĂDARE care s-a comis în Senatul României! De când există Ținutul Secuiesc? Este inacceptabil să acceptați aceste lucruri! Nu se poate să acceptați ca UDMR-ul să spună că există Ținutul Secuiesc! Rușine să-ți fie UDMR-istule! Ți-ai bătut joc și de maghiari și de români! Ținutul Secuiesc nu există!”, a spus senatorul neafiliat Diana Iovaovici-Șoșoacă pe facebook într-un live care a făcut furori

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

27 de minute ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

3 ore ago

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul ortopedic” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

o zi ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

2 zile ago