Antiromanism

VANDALISM? În ajunul Zilei Naționale, după “lucrările de întreținere” realizate ieri de primărie așa arată Monumentul Latinității din Târgu Mureș

Potrivit unei postări a prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, statuia Lupoaicei din Târgu Mureș sau Lupa Capitolina așa cum mai este numită această statuie, a fost vandalizată. Prefctul județului Mureș a sesizat Poliția municipiului Târgu Mureș, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş și așteaptă în regim de urgență, explicații publice de la primarul Soos Zoltan, precum și măsurile care vor fi luate.

„Așa arată Monumentul Latinității din Târgu Mureș, în ajunul Zilei Naționale, după “lucrările de întreținere” realizate ieri de Primăria municipiului Târgu Mureș.

Am sesizat Poliția municipiului Târgu Mureș, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş.

Aștept, în regim de urgență, explicații publice de la primarul Soos Zoltan, precum și măsurile care vor fi luate.

Monumentul Latinității din Târgu Mureș este o copie după cel dezvelit în 1924.

Atunci, primarul Emil Dandea spunea că “acest simbol de bronz al latinității noastre va fi în ochii fiecărui cetățean și simbolul puterii conștiente a neamului românesc”.

Acestui simbol îi suntem datori cu respect.”, a scris pe facebook prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre

Statuile de acest tip din zonele locuite de către extremiști maghiari sunt foarte detestate și este contestată latinitatea poporului român. Extremiștii și iredentiștii maghiari nu se dau în lături nici măcar la a reprezenta obscenități atunci când folosesc în materiale de propagandă antiromânească simbolul lupoaicei care îi alăpta pe Romulus și Remus.

Iata cum vor promotorii autonomiei, federalismului si ardelenismului sa fie reprezentati romanii pe stema Transilvaniei, sursa imagine: facebook.com

Asistăm practic la niște precedente foarte periculoase, cu acte de vandalism instituțional cu un vădit caracter antiromânesc împotriva monumentelor românești de pe întreg cuprinsul Transilvaniei: la Oradea au fost vandalizate statuile lui Mihai Viteazul, Emanuil Gojdu, Mihai Eminescu, Monumentul Independenței a fost distrus, la Turda și-au bătut joc de statuia lui Avram Iancu, la Rebrișoara în Bistrița-Năsăud au vandalizat bustul lui Decebal, la Cluj au fost vandalizate statuile lui Emil Racoviță, Lucian Blaga, Emil Racoviță, Iuliu Maniu și multe alte obiective culturale românești, la Carei a fost vandalizat în urmă cu câțiva ani monumentul lui Avram Iancu iar în acest an a fost luată o placă montată de Consiliul Județean Satu Mare de la bustul regelui Ferdinand, și lista continuă îngrijorător. Încotro, România?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate „enciclopedică”, Alexandru Coriolan Pteancu

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate "enciclopedică", Alexandru Coriolan Pteancu,  profesor…

9 ore ago

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

o zi ago

25 Mai 2024 – O nouă manifestare la Castanul Unirii de la Vişan!

O nouă "lecţie de istorie" adevărată va fi susţinută sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu…

2 zile ago

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

2 zile ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

2 zile ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

2 zile ago