libris.ro

VANDALISM? În ajunul Zilei Naționale, după “lucrările de întreținere” realizate ieri de primărie așa arată Monumentul Latinității din Târgu Mureș

VANDALISM? În ajunul Zilei Naționale, după “lucrările de întreținere” realizate ieri de primărie  așa arată Monumentul Latinității din Târgu Mureș

Potrivit unei postări a prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, statuia Lupoaicei din Târgu Mureș sau Lupa Capitolina așa cum mai este numită această statuie, a fost vandalizată. Prefctul județului Mureș a sesizat Poliția municipiului Târgu Mureș, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş și așteaptă în regim de urgență, explicații publice de la primarul Soos Zoltan, precum și măsurile care vor fi luate.

„Așa arată Monumentul Latinității din Târgu Mureș, în ajunul Zilei Naționale, după “lucrările de întreținere” realizate ieri de Primăria municipiului Târgu Mureș.

Am sesizat Poliția municipiului Târgu Mureș, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Aștept, în regim de urgență, explicații publice de la primarul Soos Zoltan, precum și măsurile care vor fi luate.

Monumentul Latinității din Târgu Mureș este o copie după cel dezvelit în 1924.

Atunci, primarul Emil Dandea spunea că “acest simbol de bronz al latinității noastre va fi în ochii fiecărui cetățean și simbolul puterii conștiente a neamului românesc”.

Acestui simbol îi suntem datori cu respect.”, a scris pe facebook prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre

Statuile de acest tip din zonele locuite de către extremiști maghiari sunt foarte detestate și este contestată latinitatea poporului român. Extremiștii și iredentiștii maghiari nu se dau în lături nici măcar la a reprezenta obscenități atunci când folosesc în materiale de propagandă antiromânească simbolul lupoaicei care îi alăpta pe Romulus și Remus.

Iata cum vor promotorii autonomiei, federalismului si ardelenismului sa fie reprezentati romanii pe stema Transilvaniei, sursa imagine: facebook.com
Iata cum vor promotorii autonomiei, federalismului si ardelenismului sa fie reprezentati romanii pe stema Transilvaniei, sursa imagine: facebook.com

Asistăm practic la niște precedente foarte periculoase, cu acte de vandalism instituțional cu un vădit caracter antiromânesc împotriva monumentelor românești de pe întreg cuprinsul Transilvaniei: la Oradea au fost vandalizate statuile lui Mihai Viteazul, Emanuil Gojdu, Mihai Eminescu, Monumentul Independenței a fost distrus, la Turda și-au bătut joc de statuia lui Avram Iancu, la Rebrișoara în Bistrița-Năsăud au vandalizat bustul lui Decebal, la Cluj au fost vandalizate statuile lui Emil Racoviță, Lucian Blaga, Emil Racoviță, Iuliu Maniu și multe alte obiective culturale românești, la Carei a fost vandalizat în urmă cu câțiva ani monumentul lui Avram Iancu iar în acest an a fost luată o placă montată de Consiliul Județean Satu Mare de la bustul regelui Ferdinand, și lista continuă îngrijorător. Încotro, România?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info