EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid, din Partidul S.O.S. România, pentru că un fost membru al partidului, domnul Marius Tudor, fost candidat al S.O.S. România pe lista pentru europarlamentare, l-a reclamat pe Silvestru Șoșoacă la CNCD pentru antițigănism. Se va vedea acum dacă după retragerea din S.O.S. România, domnul Marius Tudor își va retrage și plângerea de la CNCD…

Mai exact, pe data de 6 martie 2024, domnul Marius Tudor l-a reclamat pe Dumitru-Silvestru Șoșoacă, fost prim vicepreședinte al Partidului S.O.S. România, pentru o postare făcută pe facebook pe 24 februarie 2024, o postare referitoare la un scandal în care a fost implicat Marius Tudor în parlamentul european, acolo unde a fost acuzat că ar fi luat telefonul unei “asistente” a Mariei Grapini. Postarea lui Silvestru Șoșoacă face aluzie la un articol apărut în presa online în anul 2023 și intitulat “Asistenta  Europarlamentar Maria Grapini agresată de un individ periculos!”.

Practic din acuzator indirect, Silvestru Șoșoacă a devenit acuzat, fiind reclamat pentru antițigănism. Aceasta este postarea reclamată de Marius Tudor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

În loc să demonteze acuzațiile de furt de telefon, eventual să dea în judecată publicația online care îl acuză de tâlhărie, s-o dea în judecată pe asistenta Mariei Grapini, pe Maria Grapini și pe alte persoane care au ieșit în spațiul public să-l acuze de furt de telefon, el a ales cartea discriminării. Cine l-o fi împins să facă acest lucru, oare de ce nu l-a împins și să-și dea în judecată acuzatorii? Dacă omul e nevinovat, o putea da în judecată chiar și pe Maria Grapini pentru defăimare, pentru denigrare, etc

La doar câteva luni de când erau colegi și aliați politici, Marius Tudor și Dumitru-Silvestru Șoșoacă au ajuns să-și caute “dreptatea” la CNCD. Înainte de a intra în S.O.S. România, Marius Tudor mai avusese răfuielile lui politice și idelogice pe la o anumită televiziune, chiar și cu Diana Iovanovici-Șoșoacă. După apariția listelor cu candidații la europarlamentar, nemulțumit de locul neeligibil, Marius Tudor și-a retras candidatura și a demisionat din S.O.S. România, preferând mai nou să-și continue cariera la nivel local.

Plângerea la CNCD făcută de către Marius Tudor împotriva lui Silvestru Șoșoacă a fost adresată instituției anti discriminare pe vremea când Marius Tudor încă mai avea calitatea de membru al Partidului S.O.S. România, așa că lupta celor doi îmbracă și un anumit substrat politic. Așa că ne putem acum întreba: când erau amândoi în partid era armonie interetnică, pentru ca apoi brusc să apară acuzația de antițigănism?

Acum Silvestru Șoșoacă e nemulțumit și el de faptul că nu a avut șansa să se apere, pentru că de când nu mai locuiește la fostul cămin conjugal, corespondența ajunge la ultimul domiciliu cunoscut al reclamatului, iar el nu a aflat de citație decât acum, când termenul de prezentare la CNCD a trecut, fiind astfel lipsit de șansa de a pregăti o apărare. Nemailocuind la domiciliul pe care l-a împărțit până de curând cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă afirmă că este în imposibilitatea de a primi în timp util corepondența.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

1 Mai 1359 - Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

mie mai 1 , 2024
După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât Cancelaria Papală pentru a îmbrățișa total și necondiționat catolicismul, domnitorul Nicolae Alexandru, fiul  voievodului Basarab I, cel care câștigase independența Țării Românești prin administrarea înfrângerii zdrobitoare regatului ungar la Posada în anul 1330, după repetate rânduri, […]
1 Mai 1359 - Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro