Cel mai aglomerat tronson din proiectul A8, Leţcani-Tg. Frumos, ar urma să nu fie nici măcar trecut ca posibilitate de finanţare în PNRR

Premierul Cîţu avertizat cu privire la A8

Aflat pe ultima sută de metri, proiectul pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă face să crească iritarea societăţii şi a politicienilor ieşeni. Cel mai aglomerat tronson din proiectul A8, Leţcani-Tg. Frumos, ar urma să nu fie nici măcar trecut ca posibilitate de finanţare în PNRR.

L-am avertizat deschis pe primul ministru al României, Florin Cîţu, cu privire la importanţa extraordinară ca tronsonul Leţcani-Tg.Frumos din A8 să fie finanţat prin PNRR. Conducerea de la Bucureşti trebuie să înţeleagă faptul că A8 este un proiect vital pentru România! Sunt peste 5 milioane de români care cer constant această autostradă!

Nu am cerut metrou sau alte proiecte de lux doar pentru municipiul Iaşi, noi cerem o autostradă pentru toţi românii şi care va lega provincii istorice ale României! Vor fi create locuri de muncă direct şi indirect, prin industrii pe orizontală.

Este şansa istorică a Moldovei de a recupera decalajul economic. Chiar nu înţeleg ezitarea în a ne angaja cu toţii pentru a termina o dată acest proiect!Fac un apel la toţi politicienii ieşeni şi din judeţele care vor fi deservite de A8 pentru a pune presiune pe actuala guvernare astfel încât A8 să intre la finanţare prin PNRR.

Am ieşit în stradă, am votat legea Autostrăzii Unirii, am refuzat să votez bugetul guvernului PSD în 2019, am ieşit din nou în stradă la Cristeşti alături de ong-urile care luptă pentru A8. Nu am văzut nici parlamentar din cercul puterii acolo. Mă întreb cum pot deputaţi şi senatori votaţi de ieşeni să nu se lupte cu toate forţele pentru singurul proiect care contează nu doar pentru ieşeni, ci pentru 5 milioane de români?

Fac un apel cu inima deschisă şi cu toate rugăminţile posibile să lăsăm diferenţele politice pentru moment şi să cerem, toţi parlamentarii ieşeni, finanţarea expresă a A8. Un studiu de fezabilitate nu înseamnă nimic, doar nişte hârtii. Trebuie să fie asumate şi sursele de finanţare pentru execuţie. Nu mai putem aştepta!”, se arată în declarația de presă a deputatului Silviu-Nicu Macovei 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns