Mircia Chelaru: 16 mai 1812, Ziua criminalei trădări de la București! La etajul doi, Hanul lui Manuc! Prin viclenie și prostie, fără știrea Înaltei Porți, Rușii fură Basarabia!

Primul rapt istoric al Basarabiei făcut de ruși a avut loc la 16 mai 1812, în urma tratatului de pace semnat pe 16 mai 1812, între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, după încheierea războiului ruso-turc dintre 1806 și 1812. În urma acestui tratat, Principatul Moldovei era practic împărțit în doua folosind ca frontieră naturală râul Prut, o acțiune ce avea să deschidă calea Imperiului Rus spre protectoratul rusesc în Principatele Române.

Generalul Mircia Chelaru vorbește și el într-o postare pe contul său de socializare despre acest moment tragic din istoria poporului român, arâtând cum “prin viclenie și prostie, fără știrea Înaltei Porți, Rușii fură Basarabia”:

“Ziua criminalei trădări de la București. 16 mai 1812. La etajul doi, Hanul lui Manuc! Prin viclenie și prostie, fără știrea Înaltei Porți, Rușii fură Basarabia! Pământul de drept ereditar al Daciei cunoscut ca “Scitia Superior” intra în pântecele otrăvit al țarilor! Manuc avea să plătească cu viața. Cu viața au platit mai apoi milioane de rumani get-beget aflați sub knutul tiranilor! Pentru luptă și neuitare am hotărât generarea “ACȚIUNII 2012″, la 16 mai 2012, în chiar sala trădării, misiune preluată de doi tineri purtători de Steag, necunoscuți atunci: George și Marius. Binecuvântați de vulturii pleșuvi Victor Crăciun, Eugen Simion, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Ion Ungureanu, Natalua Pavlicenco, și alți titani ai Neamului, alături de care le-am stat cu smerenie. Iar azi știe tot poporul cine sunt! Am lăsat mărturie placa Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni pe care am pus-o cu mâinile mele la intrarea principală a Hanului, pe peretele din stânga. Să o căutați cu privirea și să o citiți…Spre mereu aducere aminte! Trăiască Neamul Românilor și cei care azi luptă pentru Dânsul!”

Mircia Chelaru
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

joi mai 16 , 2024
Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații muzeelor din Nordul Moldovei sunt hotărâți să boicoteze anul acesta evenimentul “Noaptea Muzeelor”, un eveniment tot mai popular în fiecare an, prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte. Redăm integral comunicatul […]
Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News