Alfabetul antiromânesc din legea 154/2021. Batjocură la adresa suferinței românilor!

De ani de zile deja, etnicii români sunt singurii care nu mai beneficiază de indemnizațiile acordate de legea 154/2021 persoanelor persecutate din motive etnice. Deși e plin Ardealul de Nord de urmele crimelor și masacrelor antiromânești, statul român vede și recunoaște doar suferința minorităților etnice, nu și a românilor!

Legea se aplică discreționar, cu sume în cuantum mult mai mare decât cele acordate românilor, pentru minoritari, în vreme ce românii nu-și primesc de ani de zile nici modestele sume care de multe ori sunt și de până de șase sau șapte ori mai mici.

În imaginea de mai sus avem răspunsul instituțional la întrebarea adresată Prim-ministrului României de către senatorul de Covasna Ionuț Neagu, un senator care simte poate cel mai bine durerea poporului român din Transilvania, numai și prin faptul că reprezintă o zonă cu foarte multe probleme și abuzuri îndreptate împotriva identității românești. Așa cum se vede și din imaginea de mai sus, tocmai românii lipsesc de la literele c) și g) dintre beneficiarii legeii 154/2021. În rest, reprezentanții minorităților etnice au ajuns să ridice până și retroactiv sume, în condițiile în care indemnizațiile pentru români au fost tăiate sub pretextul că nu există bani pentru ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Haideți să vedem totuși ce i se răspunde senatorului Ionuț Neagu la întrebarea sa legată de legea 154/2021 și neaplicarea sa și pentru etnicii români, categorie discriminată direct de la nivelul Guvernului și al Parlamentului României:

“Stimate domnule senator,

Urmare intrebarii dumneavoastra adresata Prim-ministrului Romaniei si transmisa spre solutionare Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, avand ca obiect “Cenzura practicata de mediile de socializare la adresa activitatii institutiei prim-ministrului si confirmarea unor informatii aparute in presa nationala”, precizam urmatoarele:

Legea nr. 154/2021 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pană la 6 martie 1945 din motive etnice, publicată in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 573 din 7 iunie 2021, a extins, prin introducerea art. 3′, sfera beneficiarilor Ordonantei Guvernului nr. 105/1999, in sensul acordarii unor drepturi reparatorii si copiilor persoanelor care au fost persecutate din motive etnice. Prin Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative au fost aduse modificari alineatul (1) al articolului Il din Legea nr. 154/2021, astfel incât drepturile persoanelor care faceau obiectul Legii nr.154/2021 se acordau si se plateau incepand cu data de 1 ianuarie 2023.

Prin intrarea in vigoare a Legii nr.210/2022 pentru modificarea art. 1 alin. (2) din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in străinătate ori constituite in prizonieri si pentru stabilirea unor mdsuri necesare aplicării Ordonantei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pand la 6 martie 1945 din motive etnice, initiate si aprobata de Parlamentul României, publicata in Monitorul Oficial al României nr. 698 din 13 iulie 2022, au fost abrogate prevederile alineatul (1) al articolului II din Legea nr. 154/2021.

De asemenea, in baza art. Ill din Legea nr.210/2022, prin derogare de la prevederile Ordonantei Guvernului. nr. 105/1999, republicată, cu modificdrile si completările ulterioare, drepturile stabilite potrivit art. 3‘ din ordonanta se acorda si se platesc astfel:

a) Incepand cu luna august 2022, drepturile stabilite pentru copiii persoanelor care s-au aflat in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin.(1) lit.a), b), d) sie), respectiv:

Art. 1 alin.(1):

— lit. a) a fost deportata in ghetouri si lagare de concentrare din strainatate;

— lit. b) a fost privata de libertate in locuri de detentie sau in lagare de concentrare;

— lit. d) a facut parte din detasamentele de munca fortata;

— lit. e) a fost supravietuitoare a trenului mortii;

b) Incepand cu data de 1 ianuarie 2023, drepturile stabilite pentru copiii persoanelor care s-au aflat in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. c) si g), precum si pentru copiii prevazuti la art. 3‘ alin. (1) din ordonanta, respectiv:

Art. 1 alin. (1):

— lit. c) a fost refugiata, expulzata sau stramutata in alta localitate;

— lit. g) a fost evacuata din locuinta pe care o detinea.

Art. 3′ alin. (1): — alin.(1) Copilul celui decedat, disparut sau exterminat in trenul mortii, in timpul masacrelor indreptate impotriva populatiei minoritare, in timpul deportarii in ghetouri si lagare de concentrare din strainatate, in timpul privarii de libertate in locuri de detentie sau in lagare de concentrare, in timpul refugierii, expulzarii sau stramutarii in alta localitate, in timpul evacuarii din locuinta pe care o detinea, in timp ce a facut parte din detasamentele de munca fortata.

Prin intrarea in vigoare a Ordonantei de urgentă a Guvernului nr.168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 1186 din 9 Decembrie 2022, articolul III din Legea nr. 210/2022 a fost modificat astfel:

“b) incepand cu data de 1 ianuarie 2024, drepturile stabilite pentru copiii persoanelor care s-au aflat in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. c) si g) din Ordonanta Guvernului nr. 105/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru copiii prevazuti la art. 3′ alin. (1) din aceeasi ordonanta.”

Avand in vedere atat obligatia Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetara in mod prudent pentru a gestiona resursele si obligatiile bugetare, cat si riscurile fiscale de o maniera care sa asigure sustenabilitatea pozitiei fiscale pe termen mediu si lung, precum si predictibilitatea politicii fiscal-bugetare pe termen mediu, in scopul mentinerii stabilitatii macroeconomice, Guvernul României a emis Ordonanta de urgentă nr. 115/2023 privind unele mdsuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr.1139/15.12.2023. Potrivit acestui act normativ, art.IIl din Legea nr.210/2022 a fost modificat astfel:

“incepand cu data de 1 ianuarie 2025, drepturile stabilite pentru copiii persoanelor care s-au aflat in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. c) si g) din Ordonanta Guvernului nr. 105/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru copiii prevazuti la art. 3‘ alin. (1) din aceeasi ordonanta.”

in consecintă, atat drepturile deja stabilite prin hotarari emise in cursul anului 2021, respectiv in anul 2022 si 2023 pentru copiii persoanelor care s-au aflat in una din situatiile prevazute la art.1 alin.(1) lit.c) si g), precum și pentru copiii prevazuti la art. 3‘ alin.(1), cat si drepturile care urmeaza a se stabili prin hotarari ce vor fi emise in cursul anului 2024, se vor acorda si se vor plati in conformitate cu prevederile Legii nr.210/2022, astfel cum a fost modificata prin art.XXIlIl din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.115/2023, respectiv incepand cu data de 1 ianuarie 2025.

Este important de mentionat ca drepturile reparatorii sunt prestatii sociale necontributive suportate din bugetul de stat, elaborat si administrat de Ministerul Finantelor. În baza dispozitiilor constitutionale, ordonantele cu care Parlamentul este sesizat se aproba sau se resping prin lege, astfel incat forma finald a dispozitiilor Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 115/2023, aflată in procedură parlamentară, este influentat de de amendamentele aduse in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Cu consideratie, Marius llies”

Marius llies

Cu alte cuvinte, același “bla bla” redundant instituțional, un răspuns trimis din silă mai mult din obligație, decât o abordare cu adevărat îngrijorată pentru DISCRIMINAREA la care sunt supuși etnicii român într-un stat tot mai ANTIROMÂNESC și care este vizibilă până și din spațiul cosmic.

Alfabetul antiromânesc din legea 154/2021. Batjocură la adresa suferinței românilor!
Alfabetul antiromânesc din legea 154/2021. Batjocură la adresa suferinței românilor!

Reprezentanții statului român au ajuns să ne scuipe în plină figură ca pe vremea dualimsului austro-ungar sau pe timpul Unio Trium Nationum, când românii erau disprețuiți și discriminați într-un mod la fel de abject, fără să aibă voie nici măcar să se plângă cu privire la condiția lor și la abuzurile la care sunt supuși.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

MEMORIA FORTULUI 13. Jilava, mormântul elitei românești. Azi, Gheorghe Stănescu, deținut politic (1952-1956)

vin mai 31 , 2024
“Camera 6 – Reduit, având dimensiunile de 15×16 m, adăpostește acum vreo 80 de oameni pe cele două priciuri etajate pe fiecare latură lungă. Camera are o singură fereastră, cu oblon (se putea altfel?), pe partea opusă a ușii, vecină cu o tinetă metalică mare. Priciurile sunt acoperite cu niște […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News