RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Societatea AVRAM IANCU din România: “Protest împotriva jignirii memoriei lui Avram Iancu şi a istoriei româneşti de către un partid maghiar din România”

Print Friendly, PDF & Email
” Protest împotriva jignirii memoriei lui Avram Iancu şi a istoriei româneşti de către un partid maghiar din România

Conducerea Societăţii Cultural-Patriotice “Avram Iancu” din România, membrii şi simpatizanţii acestei societăţi au aflat cu indignare de jignirea memoriei lui Avram Iancu şi a istoriei româneşti de către filiala din Şimian a Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), condus de Szilágyi Zsolt, care a postat pe internet, la 27 ianuarie a.c., în mod cu totul obraznic, cunoscuta pictură cu Eroul Naţional Avram Iancu vorbindu-le oamenilor, sub care este inscripţionat textul „Şi în Ardeal sunt destui migranţi… doar că noi le spunem români”.

Protestăm împotriva faptului vă s-a ajuns la aceste jigniri ale sensibilităţii românilor. Faptul ar părea pentru unii un lucru minor, dar el reprezintă vârful unui aisberg, realitatea că statul român a lăsat educaţia, inclusiv cea morală şi istorică de izbelişte şi deloc unitară pe întreg teritoriul României, nu se controlează, cu atributele unui stat suveran, modul cum copii şi tineri de etnie maghiară îşi însuşesc istoria României şi după ce programe de învăţământ. 

Se ştie că în Ungaria, din păcate, în toate instituţiile de învăţământ, în enciclopedii şi lucrări de istoriografie se prezintă teoria roesleriană a imigrării românilor în Transilvania, şi de aici şi impertinenţa celor din Şimian la adresa istoriei noastre naţionale. Istoria este clară referitoare la cine au imigrat în Transilvania, iar cei care nu şi-au rezolvat încă în forul lor interior această “traumă” a istoriei dau dovadă de lipsă de maturitate a formării personalităţii lor, care nu poate fi “răzbunată” prin a face pe alţii “migranţi”, deoarece lipsa de eleganţă a convieţuirii în spaţiul Europei de azi nu poate fi acceptată de naţiunile civilizate.

A ilustra acest act de “răzbunare” şi cu imaginea lui Avram Iancu, sus-amintită, este făcută tocmai pentru a amplifica şi induce un sentiment şovin şi mai accentuat. Facem apel la factorii politici maghiari din România să nu mai folosească simboluri naţionale româneşti de mare încărcătură afectivă pentru poporul român, în contexte negative şi sfidătoare, şi să se impună doar prin programe eficiente şi nobile pentru progresul României şi implicit pentru prosperitatea şi bunăstarea tuturor cetăţenilor ţării. Facem un apel, totodată, la Ministerul Educației Naționale pentru a-şi intra în rolul impus de Constituţia României de a se respecta suveranitatea naţională de către toţi funcţionarii de stat din România, inclusiv de către cei pe care îi are în subordine, şi de a controla şi impune, pe baza legilor, respectarea programelor de învăţământ adoptate pentru întreg teritoriul ţării. 
Cluj-Napoca, 26 februarie 2019″, se arată în comunicatul Societății AVRAM IANCU din România

BIROUL EXECUTIV AL CONSILIULUI NAȚIONAL

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info