Site icon Glasul.info

Candidatul la primăria municipiului Carei joacă pe cartea extremismului maghiar

Candidata UDMR Carei se laudă cu susținerea unui naționalist extremist și rusofil

Procesul de deznaționalizare este tot mai puternic la Carei după 16 ani în care românii din oraș nu au fost reprezentați la nivel de conducere.

Are nevoie Careiul de provocatori și antiromâni?

În ultimii 16 ani românii nu au avut niciun reprezentant în conducerea orașului deși, cu obrăznicia caracteristică, administratorii paginii de campanie a udemerisților din Carei vorbesc de bună înțelegere. Adică se înțeleg probabil cu românii care stau cu capul plecat și acceptă abuzurile și deznaționalizarea, cu cei cu care fac afaceri oneroase pe bani publici.

Candidatul la primăria municipiului Carei joacă pe cartea extremismului maghiar, Foto: Facebook / Nagykárolyi RMDSZ

La toate acestea le pune capac candidata care este fiica primarului evazionist și președinte la UDMR Carei prin postarea în care se afișează cu premierul Ungariei Viktor Orban, rusofil recunoscut dar și nationalist extremist din moment ce poartă fulare cu harta ce conține și teritorii românești de pe vremea ocupației maghiare și afirmă la Salonta că ,,este greu ă te trezeşti în fiecare zi că ceilalţi sunt în majoritate, într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar” după cum menționează bihoreanul.ro.

Acesta este susținătorul cu care se laudă Giurgiu Kovacs Monica pe pagina sa, postare promovată de bloggerul angajat de tăticul evazionist la Primăria Carei.

Deznaționalizarea merge până la a le refuza românilor din satul de moți Ianculești un Cămin Cultural funcțional, lăsat în paragină de 16 ani deși fostul delegat sătesc Chiorean Ciprian  a solicitat aprobare de reabilitare prin muncă voluntară. Satului românesc Ianculești i se refuză până și dreptul la transport în comun deși plătesc taxe și impozite la nivel de Carei.

Prezența la Carei a  lui Katalin Novak nu a fost de bun augur mai ales că a forțat nota și NU A RESPECTAT protocolul semnat cu forțele de ordine. Deranjată de steagurile românești de pe domeniul public a cedat nervos  și s-a îndreptat glonț către grupul de români patrioți dar a fost trasă de mânecă și s-a adresat maghiarilor de lângă români. Încercarea ei de a provoca incidente a fost mai mult decât penibilă la fel ca și operațiunea Umbrela cu care au încercat să manipuleze.

La tot spectacolul grotesc a asistat candidata UDMR Carei care aplauda frenetic. Nu degeaba a avut 4 ani steagul Ungariei la profil. Aplauzele nu s-au mai auzit la demisia lui Katalin Novak depusă după ce a grațiat un pedofil.

Candidații ONG ului UDMR sunt rugați să nu uite că vor candida pentru funcții înalte în România, că limba oficială este limba română și că trebuie să respecte românii dacă vor respect. Discriminările practicate în administrațiile  unde conduc nu le fac cinste și denotă ..antiromânism.

Buletin de Carei

Exit mobile version