Candidatul la primăria municipiului Carei joacă pe cartea extremismului maghiar

Candidata UDMR Carei se laudă cu susținerea unui naționalist extremist și rusofil

Procesul de deznaționalizare este tot mai puternic la Carei după 16 ani în care românii din oraș nu au fost reprezentați la nivel de conducere.

Are nevoie Careiul de provocatori și antiromâni?

În ultimii 16 ani românii nu au avut niciun reprezentant în conducerea orașului deși, cu obrăznicia caracteristică, administratorii paginii de campanie a udemerisților din Carei vorbesc de bună înțelegere. Adică se înțeleg probabil cu românii care stau cu capul plecat și acceptă abuzurile și deznaționalizarea, cu cei cu care fac afaceri oneroase pe bani publici.

Candidatul la primăria municipiului Carei joacă pe cartea extremismului maghiar, Foto: Facebook / Nagykárolyi RMDSZ
Candidatul la primăria municipiului Carei joacă pe cartea extremismului maghiar, Foto: Facebook / Nagykárolyi RMDSZ

La toate acestea le pune capac candidata care este fiica primarului evazionist și președinte la UDMR Carei prin postarea în care se afișează cu premierul Ungariei Viktor Orban, rusofil recunoscut dar și nationalist extremist din moment ce poartă fulare cu harta ce conține și teritorii românești de pe vremea ocupației maghiare și afirmă la Salonta că ,,este greu ă te trezeşti în fiecare zi că ceilalţi sunt în majoritate, într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar” după cum menționează bihoreanul.ro.

Acesta este susținătorul cu care se laudă Giurgiu Kovacs Monica pe pagina sa, postare promovată de bloggerul angajat de tăticul evazionist la Primăria Carei.

Deznaționalizarea merge până la a le refuza românilor din satul de moți Ianculești un Cămin Cultural funcțional, lăsat în paragină de 16 ani deși fostul delegat sătesc Chiorean Ciprian  a solicitat aprobare de reabilitare prin muncă voluntară. Satului românesc Ianculești i se refuză până și dreptul la transport în comun deși plătesc taxe și impozite la nivel de Carei.

Prezența la Carei a  lui Katalin Novak nu a fost de bun augur mai ales că a forțat nota și NU A RESPECTAT protocolul semnat cu forțele de ordine. Deranjată de steagurile românești de pe domeniul public a cedat nervos  și s-a îndreptat glonț către grupul de români patrioți dar a fost trasă de mânecă și s-a adresat maghiarilor de lângă români. Încercarea ei de a provoca incidente a fost mai mult decât penibilă la fel ca și operațiunea Umbrela cu care au încercat să manipuleze.

La tot spectacolul grotesc a asistat candidata UDMR Carei care aplauda frenetic. Nu degeaba a avut 4 ani steagul Ungariei la profil. Aplauzele nu s-au mai auzit la demisia lui Katalin Novak depusă după ce a grațiat un pedofil.

Candidații ONG ului UDMR sunt rugați să nu uite că vor candida pentru funcții înalte în România, că limba oficială este limba română și că trebuie să respecte românii dacă vor respect. Discriminările practicate în administrațiile  unde conduc nu le fac cinste și denotă ..antiromânism.

Buletin de Carei

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Ciută Daniela

Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei

Lasă un răspuns

Next Post

7 Iunie 1821 - A avut loc Bătălia de la Drăgășani între forțele otomane ale lui Derviş Paşa și Eteria greacă condusă de Alexandru Ipsilanti

vin iun. 7 , 2024
Pe 7/19 iunie 1821 lângă Drăgășani, Țara Românească, a avut loc Bătălia de la Drăgășani între forțele otomane ale lui Derviş Paşa și Eteria greacă condusă de Alexandru Ipsilanti. Cu toate că numărul luptătorilor angajați în luptă de Eterie era sensibil mai mare decât numărul turcilor, otomanii au ieșit învingători […]
7 Iunie 1821 - A avut loc Bătălia de la Drăgășani între forțele otomane ale lui Derviş Paşa și Eteria greacă condusă de Alexandru Ipsilanti

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro