Site icon

Răspundeți Prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, de Înălțarea Domnului, joi, 13 iunie, ora 17!

Am privit până în adâncul durerii noastre de români pământul Cimitirului sfâșiat de străini. Am aprins lumânări pe locul fostelor cruci, răni ce până-n prăsele le-am simtit.

Un om ne-a dăruit în schimb,150 de cruci din lemn pentru sufletul celor care s-au jertfit acolo si au rămas fără însemne creștine.

Alți oameni au dat cu untdelemn crucile și câțiva copii, cu mâinile lor, au început să sape în pământul acela, împreună cu femeile care aprig s-au ostenit, așa cum cele “de pe timpuri” își conduceau soții si feciorii pe front.

Răspundeți Prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, de Înălțarea Domnului, joi, 13 iunie, ora 17!, Foto:Facebook / Mihai Tirnoveanu
Răspundeți Prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, de Înălțarea Domnului, joi, 13 iunie, ora 17!, Foto: Facebook / Mihai Tirnoveanu

Cu brațele lor, bărbații au ridicat o Cruce Mare și au făcut ceea ce era de făcut, iar vrednicii preoți au sfințit lucrarea copiilor, femeilor și bărbaților tari.

Așa a răsărit, dincolo de toată negura vremii, un Cimitir nemuritor, pentru eroii care nu mor, încăpățându-se să facă încă Istorie în pofida timpurilor anti-istorice.

Pentru acei copii, femei și bărbați, pentru eroii nemuritori ce se iau și acum la trântă cu vremurile, răspundeți Prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, de Înălțarea Domnului, joi, 13 iunie, ora 17!

2019-2024- Valea Uzului, 5 ani de legendă!

Mihai Tîrnoveanu

Exit mobile version