Site icon Glasul.info

DREAPTA ZDROBEȘTE stânga în Franța! Macron dizolvă parlamentul. Înfrângeri umilitoare pentru Macron, Scholz și Nehammer! De ce câștigă “extremiștii de dreapta” puterea în Europa?

Parlamentul European 2007

Partidele de dreapta au înregistrat câștiguri majore în alegerile parlamentare din Uniunea Europeană, aducând înfrângeri umilitoare cancelarului german Olaf Scholz, președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului austriac Karl Nehammer, relatează Al Jazeera.

În timp ce partidele mainstream au păstrat duminică controlul asupra celor 705 membri ai Parlamentului European, blocul cu 27 de membri a oscilat palpabil spre dreapta, într-un semn al durabilității sentimentului anti-sistem de pe continent.

În Franța, Adunarea Națională a lui Marine Le Pen a provocat o înfrângere atât de zdrobitoare în fața partidului centrist Renaissance al lui Macron, încât liderul francez a convocat alegeri legislative anticipate, o manevră riscantă care ar putea provoca noi pierderi partidului său și ar putea compromite cei trei ani rămași din mandatul său prezidențial.

Adunarea Națională ar urma să obțină aproximativ 33% din voturi și 31 de locuri în viitorul Parlament European – mai mult decât dublu față de cele 15% obținute de formațiunea lui Macron.

„Suntem pregătiți să întoarcem țara, pregătiți să apărăm interesele francezilor, pregătiți să punem capăt imigrației în masă”, a declarat Le Pen. Macron a recunoscut amploarea înfrângerii.

„V-am auzit mesajul, îngrijorările și nu le voi lăsa fără răspuns… Franța are nevoie de o majoritate clară pentru a acționa în seninătate și armonie”, a declarat Macron, adăugând că convocarea unor alegeri anticipate a demonstrat angajamentul său față de idealurile democratice.

În Germania, formațiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) s-a clasat pe locul al doilea, subliniind forța partidului înaintea alegerilor federale de anul viitor.

Se estima că partidul eurosceptic va obține peste 16% din voturi, cea mai bună prezență din istoria sa și o cotă mai mare decât cea a tuturor celor trei partide din coaliția lui Scholz.

Alianța conservatoare formată din Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială, care se află în opoziție la nivel federal, a ajuns în fruntea sondajului cu aproximativ 30% din voturi.

Verzii germani au fost cei mai mari perdanți duminică, scăzând cu 8,5 puncte procentuale, până la 12 la sută, pedepsiți de alegători pentru costul politicilor de reducere a emisiilor de CO2 – în conformitate cu așteptările pentru partidele ecologiste din întreaga Europă.

Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz și cel de-al treilea partener de coaliție, Partidul Liber-Democrat (FDP), favorabil mediului de afaceri, ar urma să obțină aproximativ 14% și, respectiv, 5% din voturi, în scădere de la 15,8% și 5,4% la alegerile precedente.

Rezultatul puternic al AfD vine în contextul în care peisajul partidelor din Germania trece prin cea mai mare bulversare din ultimele decenii, cu noi partide de dreapta care concurează pentru a umple vidul lăsat de declinul partidelor mainstream care au dominat epoca de după reunificare.

Schimbarea pare să îngreuneze mult mai mult formarea de coaliții viabile pentru partidele consacrate și a fost acuzată de înăsprirea climatului politic, inclusiv de cazuri de violență împotriva politicienilor și activiștilor.

Câștigurile obținute de AfD vin în pofida unei serii de scandaluri și controverse, inclusiv a faptului că principalul candidat al formațiunii a declarat că SS, principala forță paramilitară a naziștilor, „nu erau toți criminali”.

„Ne-am descurcat bine pentru că oamenii au devenit mai antieuropeni”, a declarat duminică co-liderul AfD, Alice Weidel.„Oamenii sunt enervați de atâta birocrație de la Bruxelles”, a adăugat ea, dând ca exemplu un plan care vizează în cele din urmă interzicerea mașinilor care emit CO2. Integral pe: Active News

PS. Se pune întrebarea: De ce câștigă “extremiștii de dreapta” puterea politică?

Răspuns argumentat:

  1. Consecințele marilor migrații din ultimii ani este o decizie politică internațională care afectează bunăstatrea cetățenilor europeni.
  2. Corupția dusă la extreme, în special în fostele state comuniste, afectează grav stabilitatea socială a europenilor.
  3. Propaganda progresistă dezonorează valorile naționale a fiecărui stat european și creează dese proteste și crize politice.
  4. Fundamentalismul religios de orice tip împotriva creștinismului este din ce în ce mai vizibil și agresiv.

Acestea sunt cele 4 argumente esențiale a creșterii electorale a “extremismului de dreapta” care au avut un rol deciziv în afectarea “democrației europene”. Și dacă aceste elemente nu vor înceta cât mai repede, prevăd în scurt timp mișcări revoluționare care vor afecta radical UE, un obiectiv politic internațional pregătit de “dușmanii Europei”. În concluzie, cine crește “extremismul în Europa”? Nu falsa democrație? Cine dorește destrămarea Europei? Extremiștii sau “democrații” incompetenți și corupți care preferă stabilitatea minorităților naționale în detrimentul proprilor cetățeni?


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Exit mobile version