Dumitru Coarnă: “Nu băgaţi România în război!”

“În luna mai a acestui an, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, se angaja, în cadrul întâlnirii cu Joe Biden, preşedintele SUA, să mai facă Ucrainei un cadou: un sistem de apărare Patriot. România a achitat aproximativ 4 miliarde de dolari pentru 7 astfel de sisteme.

Din cele 7 sisteme comandate, au ajuns în ţară 4, din care doar unul este funcţional. Deci, conform declaraţiei preşedintelui Iohannis, România ar trebui să cedeze singurul sistem funcţional de apărare Patriot.

La începutul lunii iunie, presa, citând surse apropiate Ministerului Apărării Naţionale, spunea că România nu trebuie să trimită singurul sistem funcţional Patriot Ucrainei. Cu toate acestea, în această săptămână, pe agenda şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Țării figurează şi acest subiect.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

După ce i-au distrus pe agricultori prin susţinerea importurilor de cereale neconforme din Ucraina, acum a venit şi rândul apărării naţionale?

Dumitru Coarnă: "Nu băgaţi România în război!"
Dumitru Coarnă: “Nu băgaţi România în război!”Dumitru Coarnă: “Nu băgaţi România în război!”

De ce ar trebui să facă România acest cadou Ucrainei în condiţiile în care alte state membre NATO şi UE sunt destul de reticente în a accepta asemenea solicitări?

Dacă admitem că României nu îi este de folos sistemul de apărare antiaeriană Patriot, atunci de ce am achiziţionat 7 asemenea baterii? Fie au fost achiziţionate din prostie, fie sunt utile apărării naţionale.

Și, dacă sunt utile, atunci de ce să cedăm singurul sistem funcţional de apărare? Înainte de orice decizie a CSAT-ului, românii ar trebui să primească un răspuns direct şi transparent. Nu se poate ca, în urma cererii partenerului strategic, puterea de la Bucureşti să execute orbeşte acest lucru. Uniunea Europeană ne-a cerut să sprijinim exportul de cereale (neconforme!) ucrainene, România a executat orbeşte ordinul primit cu preţul falimentării propriei agriculturi. A meritat?

Domnilor Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, Sunteţi, oare, conştienţi că o asemenea decizie – de a ceda Ucrainei un sistem de apărare Patriot – ne implică direct în acest conflict armat din regiune? De ce doriţi ca prin aceste decizii să aruncaţi ţara în război?

După cedarea singurului sistem de apărare Patriot, oare ce va mai urma? Fac un apel la dumneavoastră să nu ne băgaţi pe noi, românii, într-un război care nu ne aparţine!”, se arată în declarația e presă a deputatului Dumitru Coarnă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Război și poezie între suveraniștii din S.O.S. România

sâm iun. 22 , 2024
Faptul că alegerile au fost fraudate în România este acum mai limpede decât niciodată până și pentru profanii în ale politicii mioritice. Cum altfel să justifici un succes incredibil al UDMR-ului, la niște scoruri electorale neverosimile chiar și acolo unde nu se mănâncă deloc gulaș și nici ceardaș nu s-a […]
Război și poezie între suveraniștii din S.O.S. România

Poate vă place și:

libris.ro