Site icon Glasul.info

Război și poezie între suveraniștii din S.O.S. România

Faptul că alegerile au fost fraudate în România este acum mai limpede decât niciodată până și pentru profanii în ale politicii mioritice. Cum altfel să justifici un succes incredibil al UDMR-ului, la niște scoruri electorale neverosimile chiar și acolo unde nu se mănâncă deloc gulaș și nici ceardaș nu s-a țopăit niciodată? Frauda se vede chiar și din sateliții lui Elon Musk.

Rezultatele slabe obținute la alegeri de către S.O.S. România i-a încăierat atât pe plan intern pe cei din S.O.S., dar și pe plan extern, cu foștii membri S.O.S., unii dintre ei reproșându-le actualilor membri nereușitele electorale. Unele dintre aceste conflicte s-au tranșat chiar public, pe rețelele de socializare. Actorii? Un fost președinte al organizației S.O.S. România Marea Britanie și actualul lider al organizației S.O.S. România Buzău, adică fiind vorba de domnii Bogdan Vasile, respectiv poetul Adi Dogaru.

Război și poezie între suverniștii din S.O.S. România
Război și poezie între suveraniștii din S.O.S. România

Deși inițial prieteni și cumva cam pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește suveranismul românesc și din câte se pare chiar și pe tema desfășurării alegerilor din România, cei doi domni au ajuns ciudat de repede să se certe și să-și arunce tot felul de acuzații reciproc. Adi Dogaru fiind și poet, și-a atacat vechiul prieten printr-un pamflet intitulat “Mesaj către sile (n.r. Vasile, Vasile Bogdan)”:

“Mesaj către Sile
Vino în țara ta Zbogdane și te zbate pentru noi
Nu sta mândru la butoane numărând din doi în doi !
Nu te mai umfla în pene și te da drept patriot
Stai ca Iuda în izmene pe când alții nu mai pot!”

Adi Dogaru

reproșându-i astfel domnului Bogdan Vasile că nu poate fi patriot român la mii de kilometri de țară. Chiar și pamflet fiind, poezia a ajuns să nemulțumească profund chiar pe unii dintre simpatizanții și votanții SOS din diasporă, care nu găsesc deloc potrivită această generalizare și afirmă că fără voturile românilor din străinătate SOS n-ar fi băgat niciun europarlamentar în PE. Unii dintre ei ne-au trimis și nouă mesajele lor de nemulțumire, dar din cauza conținutului foarte “pestriț” nu le putem publica.

Nu putem decât să le dăm dreptate și să dezavuăm această afirmație potrivit căreia românii din afara țării nu ar fi patrioți. Sunt multe motivele pentru care românii au fost nevoiți să plece sau efectiv au fost fugăriți din țară, și acestea nu se rezumă numai la nivelul de trai sau numai la factorul financiar. La ce sistem mafiot domnește în România, sunt români care au plecat din cauza nedreptății, a abuzurilor instituționale, a mafiei instituționalizate, a dosarelor făcute la comandă politică, a firmelor și companiilor românești preluate cu forța de mafioții din servicii, etc.

Sunt foarte multe motive pentru care românii au fost fugăriți din țară, dar asta nu înseamnă că nu sunt patrioți și că nu se gândesc în continuare la România și că nu așteaptă ca și în această țară să se îndrepte lucrurile și să se poată întoarce înapoi… Dar dacă vom continua să fim atât de dezbinați, acest vis al lor din păcate e atât de departe…

Exit mobile version