Site icon Glasul.info

AORR a facilitat pregătirea și participarea a două echipe la competiția militară internațională dedicată lunetiștilor Best Sniper 24

AORR

Urmărind constant îndeplinirea obiectivelor statutare de consolidarea a pregătirii rezerviștilor voluntari, Asociatia Ofiterilor In Rezerva din Romania a facilitat pregătirea și participarea a două echipe la competiția militară internațională dedicată lunetiștilor Best Sniper 24, organizată de Asociatia Militara AssoSion în cantonul Vaud, Elveția. Cele două echipe formate din sold. r.v. Amariei Iosif, cap. r.v. Barleanu Octavian (Lupii Carpatini) si slt.r.v Jar Bogdan, slt.r.v. Lungoci Sabin (Dacii Liberi) s-au clasat pe onorantele locuri 12 și 18 data fiind ca aceasta este prima participare la o astfel de competiție și faptul că majoritatea celorlalte echipe aveau stagii de pregătire în arme de precizie și tehnici de supraviețuire. Competiția n-a fost deloc ușoară obligand participanții la eforturi fizice și psihice intense și de durată, prin probe specifice desfășurate în două etape una tehnică și una tactică. Etapa tehnică a constat in 14 probe:

1. proba de memorie,

2. tir dinamic cu pistolul,

3. tir cu arma de asalt la 100-150m cu o mana,

4. tir cu arma cu luneta la 800 si 1000m,

5. coborare in rapel de la 40m si cunostinte de noduri specifice escaladei,

6. tir cu arcul si arpaleta,

7. camuflare statica fara a fi detectat,

8. tir la 450m cu arma de asalt din pozitia culcat, din masina si din genunchi,

9. tric cu carabina 1923 si arma automata Scorpion la 100m,

10. TCCC,

11. depistarea lunetistilor,

12. tehnici de supravietuire,

13. infiltrare (taras pe coate pe 30m fara a fi detectat de la distanta),

14. tir static cu pistolul

Etapa tactică a presupus infiltrarea spre locul misiunii date, eliminarea tintei la 500m si exfiltrarea intrun punct dat, fara a fi reperat de patrulele inamice. Reprezentanții noștri s-au prezentat la înălțime, dovedind pe langă pregătire și determinarea de a face față provocărilor unor astfel de competiții.

Organizatorii au fost plăcut surprinși de prestația reprezentanților noștri. Prin această participare AORR și-a adus o contribuție relevantă la consolidarea profilului internațional al României pe dimensiunea rezervei militare, fiind singura țară est europeană participantă la această competiție.

Asociația Ofițerilor în Rezervă din România


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Exit mobile version