AORR a facilitat pregătirea și participarea a două echipe la competiția militară internațională dedicată lunetiștilor Best Sniper 24

Urmărind constant îndeplinirea obiectivelor statutare de consolidarea a pregătirii rezerviștilor voluntari, Asociatia Ofiterilor In Rezerva din Romania a facilitat pregătirea și participarea a două echipe la competiția militară internațională dedicată lunetiștilor Best Sniper 24, organizată de Asociatia Militara AssoSion în cantonul Vaud, Elveția. Cele două echipe formate din sold. r.v. Amariei Iosif, cap. r.v. Barleanu Octavian (Lupii Carpatini) si slt.r.v Jar Bogdan, slt.r.v. Lungoci Sabin (Dacii Liberi) s-au clasat pe onorantele locuri 12 și 18 data fiind ca aceasta este prima participare la o astfel de competiție și faptul că majoritatea celorlalte echipe aveau stagii de pregătire în arme de precizie și tehnici de supraviețuire. Competiția n-a fost deloc ușoară obligand participanții la eforturi fizice și psihice intense și de durată, prin probe specifice desfășurate în două etape una tehnică și una tactică. Etapa tehnică a constat in 14 probe:

1. proba de memorie,

2. tir dinamic cu pistolul,

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

3. tir cu arma de asalt la 100-150m cu o mana,

4. tir cu arma cu luneta la 800 si 1000m,

5. coborare in rapel de la 40m si cunostinte de noduri specifice escaladei,

6. tir cu arcul si arpaleta,

7. camuflare statica fara a fi detectat,

8. tir la 450m cu arma de asalt din pozitia culcat, din masina si din genunchi,

9. tric cu carabina 1923 si arma automata Scorpion la 100m,

10. TCCC,

11. depistarea lunetistilor,

12. tehnici de supravietuire,

13. infiltrare (taras pe coate pe 30m fara a fi detectat de la distanta),

14. tir static cu pistolul

Etapa tactică a presupus infiltrarea spre locul misiunii date, eliminarea tintei la 500m si exfiltrarea intrun punct dat, fara a fi reperat de patrulele inamice. Reprezentanții noștri s-au prezentat la înălțime, dovedind pe langă pregătire și determinarea de a face față provocărilor unor astfel de competiții.

Organizatorii au fost plăcut surprinși de prestația reprezentanților noștri. Prin această participare AORR și-a adus o contribuție relevantă la consolidarea profilului internațional al României pe dimensiunea rezervei militare, fiind singura țară est europeană participantă la această competiție.

Asociația Ofițerilor în Rezervă din România


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


contributor

Lasă un răspuns

Next Post

Mihai Arnăutu, omul care a făcut-o pe Diana Șoșoacă senator, își face partid

mie iul. 10 , 2024
Domnul Mihai Arnăutu activa în anul 2020 la AUR și a sesizat o neregulă în legătură cu actele care trebuiau depuse pentru candidatura la Iași a Dianei Iovanovici-Șoșoacă. Potrivit lui Mihai Arnăutu, numele Dianei Iovanovici-Șoșoacă fusese intenționat scris greșit de către niște persoane rău intenționate, pentru ca aceasta să nu […]
Mihai Arnăutu, omul care a făcut-o pe Diana Șoșoacă senator, își face partid

Poate vă place și:

libris.ro